Την Πέμπτη η απολογία για τη δολοφονία στην Αμφισσα

Ο 34χρονος κρεοπώλης που πυροβόλησε τη 13χρονη Ρομά πήρε διήμερη προθεσμία! Στην Γκιώνα είχε βρει καταφύγιοΠροθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη, ζήτησε και πήρε ο 34χρονος κρεοπώλης Παρασκευάς Κοντογεώργης, ο οποίος το βράδυ της 4ης Ιουνίου πυροβόλησε και σκότωσε τη 13χρονη Ρομά Γιαννούλα Καραχάλιου σε καταυλισμό στην Αμφισσα. 

Η μεταγωγή του από τη Λαμία στην Αμφισσα έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει οι αστυνομικοί, ενώ όλο το κέντρο της φωκικής πρωτεύουσας ήταν αστυνομοκρατούμενο.
Τόσο έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης όσο και έξω από το κτίριο των δικαστηρίων είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μια ομάδα Ρομά περίμενε τον κατηγορούμενο έξω από τα δικαστήρια, απειλώντας με επεισόδια, που ωστόσο απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Φορτισμένο κλίμα

Πολύ κοντά αλλά σε άλλο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και κάτοικοι από την Αμφισσα και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις με τους Ρομά που βρίσκονταν εκεί. Λόγω του κλίματος έντασης που υπήρχε εκτιμήθηκε ότι ήταν επικίνδυνη η μεταφορά του κατηγορουμένου στα δικαστήρια και έτσι, για λόγους ασφαλείας, εισαγγελέας και ανακριτής μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Φωκίδας, ενώπιον των οποίων ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο Παρασκευάς Κοντογεώργης αναζητούνταν από τις Αρχές όλες τις προηγούμενες ημέρες και παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας. Μετά το έγκλημα ο κρεοπώλης εγκατάλειψε τα πάντα και, οπλισμένος, κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του 34χρονου: «Θεέ μου, τι έκανα. Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα