Βασιλιάς από την Αφρική βαπτίστηκε στο Αγιον Ορος

Το Αγιο Ορος αποτελεί τον φάρο της Ορθοδοξίας και η πνευματική ακτινοβολία του ξεπερνά τα όρια του ελληνικού κράτους, αγκαλιάζοντας την οικουμένη Αυτή η πνευματική ακτινοβολία, που είναι υπεράνω εθνών, φυλών και γλωσσών, επιβεβαιώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο το πανανθρώπινο μήνυμα της ορθόδοξης πίστης και την ίδια την προτροπή του Ιησού προς τους μαθητές του να μαθητεύσουν «πάντα τα Εθνη».

Το Αγιο Ορος όχι μόνο δίνει την πνευματική κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής τάξης, ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας ή θρησκείας.

Στη σκιά του Αθωνα

Μιλώντας με αγιορείτες, θα μάθει κανείς ότι ακόμα και άθεοι ή και άνθρωποι καλής θέλησης που ασπάζονται κάποια άλλη θρησκεία ή χριστιανικό δόγμα συχνά πυκνά επισκέπτονται το Αγιον Ορος για να αναζητήσουν την ορθόδοξη πνευματικότητα μέσα από την αυστηρή αγιορείτικη τάξη και παράδοση. Κάποιοι από όσους αναζητούν τον Θεό τελικά τον βρίσκουν στη σκιά του Αθωνα και βαπτίζονται ορθόδοξοι.

Κάπως έτσι και ο φυλετικός βασιλιάς Tchiffi Zae Jean Gervais, από τους οπλαρχηγούς Krou στην Ακτή Ελεφαντοστού, εντάχθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία στις 7 Ιουνίου, φέροντας ως χριστιανός ορθόδοξος το όνομα του βασιλιά του Ισραήλ, Δαυίδ. Πνευματικός του και αυτός που τον μύησε στην ορθόδοξη πνευματικότητα και τον βάπτισε είναι ο ιερομόναχος Διονύσιος Κουτλουμουσιανός. Το ευτυχές γεγονός της βάπτισης του Αφρικανού βασιλιά δημοσιοποίησε με φωτογραφικό υλικό η ιστοσελίδα pentapostagma.gr.

Ο βασιλιάς Tchiffi Zie Jean Gervais υπηρετεί ως γενικός γραμματέας στο Φόρουμ Βασιλέων, Πριγκίπων και Παραδοσιακών Ηγετών της Αφρικής, το οποίο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 στη Βεγγάζη της Λιβύης και εδρεύει στη Σίρτη της Λιβύης.
Επίσης, είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Βασιλείων της Αφρικής, «μη πολιτικής πλατφόρμας κοινωνικής ανάπτυξης που υποστηρίζει την προεδρία και την εθνική κυβέρνηση, τους θεσμούς και τους λαούς για να υποστηρίξουν τα εθνικά σχέδια ανάπτυξης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα