Κλ. Ρέγκλινγκ: Παραμένει εύθραυστη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Καμπανάκι για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χτύπησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι η πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές παραμένει εύθραυστη. «Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει πλήρη δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις, αλλά ακόμα και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό» τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Σημείωσε πως η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές επηρέασε αρνητικά τα ελληνικά spreads και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι η συνεχιζόμενη δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στην εποχή μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως, όπως και κάθε άλλη χώρα, η Ελλάδα θα υπόκειται σε τακτικές επιθεωρήσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης.

Νωρίτερα, από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε στους Ελληνες φορολογουμένους περίπου 40 δισ. ευρώ, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οπως είπε, η άνοδος των λαϊκιστών στην εξουσία επέφερε μια νέα ανακεφαλαιοποίηση, παντελώς αχρείαστη, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο του 2015 οι φορολογούμενοι να στηρίξουν ξανά με 5,4 δισ. τις τράπεζες. Συνολικά οι Ελληνες έβαλαν περίπου 30 δισ. στις τράπεζες και έχουν απομείνει 1,7 δισεκατομμύρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα