Ο Τραμπ που θα έκανε πυρηνικό πόλεμο

Στη φωτογραφία δεν βλέπετε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υπογράφει κήρυξη πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, αλλά συμφωνία ειρήνηςΑν ο Ομπάμα είχε κατορθώσει έστω το χιλιοστό από όσα έχει κάνει ο Τραμπ μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο θητείας, το Βατικανό θα τον είχε αγιοποιήσει και τα κανάλια θα διέκοπταν λιγουλάκι την προβολή των γκέι πράιντ για να δείξουν τα ομπαμικά τρισάγια και τις δοξολογίες στον «Μπαράκ τον τροπαιούχο» που θα τελούνταν στα παρεκκλήσια του Σόρος (στις ΜΚΟ, δηλαδή). 

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ τούς ενοχλεί, τους φουρκίζει, τους εξορκίζει και τους… τσιτώνει, επειδή δεν θα δαπανούσε ούτε κάλπικο δολάριο για τις ιδεοληψίες των κατηγόρων του. Από την πλευρά του πατέρα του έχει γερμανική καταγωγή, αλλά έχει στριμώξει την κυρα-Μέρκελ στη γωνιά και η οικονομική τανάλια του (made in USA) σφίγγει σιγά σιγά σαν κορσές γύρω από τη μέση της καγκελαρίου. Τι να σου κάνουμε, μαντάμ Μέρκελ; Δεν είναι όλοι οι ηγέτες χωρών σαν τα δικά μας τα ελληνόφωνα χαϊβάνια, που τα υποχρεώνεις να χορεύουν πόλκα, ενώ εσύ παίζεις τους ζουρνάδες και τα νταούλια…

Ο Τραμπ έχει σχεδόν μηδενίσει την ανεργία στις ΗΠΑ, χωρίς να κάνει κουτοπονηριές του στιλ «εργάζονται περισσότεροι, αλλά με ημιαπασχόληση και μισθούς πείνας». Κανονικές δουλειές, με αυξημένους μάλιστα μισθούς. Επιπλέον, οι μαύροι της υπερδύναμης επί Τραμπ έχουν πολύ καλύτερες εργασιακές προοπτικές από εκείνες που είχαν επί Ομπάμα. Η ανεργία τους έπεσε δραματικά και η δημοτικότητα του Τραμπ ανεβαίνει.

Τώρα, έκανε ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα, ενώ οι αρλουμπολόγοι αντίπαλοί του (και οι ελληνόφωνοι ουραγοί τους) διαβεβαίωναν ότι είναι «τρελός» και θα κήρυττε πόλεμο εναντίον του άλλου «τρελού», του Κιμ Γιονγκ Ουν. Κι ο Τραμπ τούς γλεντάει όλους κανονικά και τα φιλελέ δίκτυα ΗΠΑ και Ευρώπης αντιμετωπίζουν αυτή την κολοσσιαία είδηση σαν να μην υπάρχει!

Φυσικά, ακόμα και με αυτή την ειρήνη, στο στόχαστρο του δαιμόνιου επιχειρηματία είναι η Κίνα. Μια ενοποιημένη Κορέα, που είναι προσανατολισμένη στις ΗΠΑ, μπορεί να αποτελέσει πανίσχυρο εμπορικό και βιομηχανικό ανταγωνιστή της Κίνας.
Κρίμα που δεν γίνονται μεταγραφές στους προέδρους χωρών…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα