Ράγισαν και οι πέτρες στο «αντίο» του Παύλου

Συγγενείς, πολιτικοί και πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησαν» τον ΓιαννακόπουλοΛαοθάλασσα από απλό κόσμο όλων των ομάδων και όλων των πολιτικών παρατάξεων ήταν εκεί! Ολοι ενώθηκαν για να συνοδεύσουν τον «κύριο Παύλο» στην τελευταία του κατοικία. Στη Μητρόπολη Αθηνών ράγισαν και οι πέτρες από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οπότε ο Παύλος Γιαννακόπουλος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού κράτησε περίπου έξι ώρες και περισσότερα από 15.000 άτομα πέρασαν από τον ναό, ώστε να πουν το «ύστατο χαίρε» στον άνθρωπο που «έφυγε» ενώνοντας, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή, τους πάντες και έλαβε την καθολική αναγνώριση απ’ όλον τον ελληνικό αθλητισμό. Δείγμα του απόλυτου σεβασμού προς το πρόσωπό του αλλά και αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού, στον ελληνικό αθλητισμό και συνολικά στην ελληνική κοινωνία.

Λύγισαν

Η χθεσινή ημέρα του αγίου Τριφυλλίου (άλλη μία τεράστια σύμπτωση) είχε έντονες συγκινησιακές στιγμές, με τους Θανάση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο (με τη μητέρα του Δέσποινα πάντα στην αγκαλιά του) να λυγίζουν, λόγω της απώλειας του αγαπημένου τους αδερφού και πατέρα αντίστοιχα.

Συγκλονιστική ήταν και η στήριξη του κόσμου στην οικογένεια, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα σε όλη τη διάρκεια του πρωινού. Τα «Παύλο, ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «Παύλο, αθάνατε» κυριάρχησαν στη Μητρόπολη, δημιουργώντας εικόνες και στιγμές που μόνο ανατριχίλα προκαλούσαν.

Στις 8.20 έφτασε στη Μητρόπολη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήταν φανερά καταβεβλημένος και ξέσπασε σε λυγμούς κατά την αποχώρησή του, ειδικά όταν μπήκε στο αυτοκίνητο του. Οσο περνούσε η ώρα ο κόσμος αυξανόταν και τα συνθήματά του λύγιζαν ακόμα και τον πιο ψύχραιμο άνθρωπο.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν όλα όσα συνέβησαν στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η Μητρόπολη Αθηνών «σείστηκε» από τα χειροκροτήματα και το «Αθάνατος» που φώναζε ρυθμικά ο κόσμος, αλλά και τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

Την ώρα που το φέρετρο με τη σορό του ιστορικού ηγέτη του «Τριφυλλιού» βγήκε από την εκκλησία και ο κόσμος, ντυμένος στα πράσινα (μηχανοκίνητη πορεία συνόδευσε την πομπή μέχρι το Α’ Νεκροταφείο), ξέσπασε σε ιαχές, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου να είναι απόλυτα συγκινημένη. Ειδικά η μητέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η Δέσποινα, ξέσπασε σε λυγμούς, με τις στιγμές να είναι ανατριχιαστικές και χιλιάδες μάτια να δακρύζουν.

Η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, αφού και οι οπαδοί που συνόδευσαν την πομπή έμειναν έξω από την πόρτα του κοιμητηρίου.

Απ’ όλη την οικογένεια της «δημοκρατίας», καλό ταξίδι, «Κύριε Παύλο»…

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Ποτάμι τα δάκρυα του Δημήτρη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τη μητέρα του Δέσποινα (φωτό) και τον θείο του Θανάση ήταν τα πιο τραγικά πρόσωπα της χθεσινής ημέρας.

Ο ίδιος γνώρισε και χθες λατρεία από τον λαό του Παναθηναϊκού, ειδικά λίγο πριν από την ταφή του Παύλου Γιαννακόπουλου στο Α΄ Νεκροταφείο. Εξω από αυτό βρέθηκαν οπαδοί του «Τριφυλλιού» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με δάκρυα στα μάτια, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ στάθηκε και στην αγάπη που είχε ο πατέρας του προς αυτούς.

«Σας αγαπούσε τόσο πολύ. Εσείς του δίνατε δύναμη. Πραγματικά σας αγαπούσε και τον αγαπούσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό που κάνατε».

Ολος ο αθλητικός κόσμος βρέθηκε στη Μητρόπολη!

Σύσσωμη η αθλητική κοινότητα αποχαιρέτησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, φανερά συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, έδωσε το «παρών» στη Μητρόπολη Αθηνών. Στεφάνι από την οικογένεια κατέθεσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Στη Μητρόπολη βρέθηκε και το μπασκετικό τμήμα των «πρασίνων» (συντετριμμένος ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που πρόσφατα έχασε τον πατέρα του), καθώς και μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του συλλόγου.

Το «παρών» έδωσε επίσης ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ στη Μητρόπολη βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (αποδοκιμάστηκε από κάποιους οπαδούς). Στεφάνι έστειλαν οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Βασίλης Σπανούλης καθώς και οι Σωκράτης Κόκκαλης και Σάββας Θεοδωρίδης.

Στη Μητρόπολη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος καθώς και πολλές άλλες μεγάλες προσωπικότητες της «πορτοκαλί θεάς», όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Παναγιώτης Γιαννάκης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Γιάννης Μπουρούσης, Αργύρης Πεδουλάκης, Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Παπανικολάου, Παναγιώτης Φασούλας και πολλοί άλλοι. Στεφάνι έστειλε και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία. Τα στεφάνια που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τα 3.500.

Εδωσε το «παρών» ο πολιτικός κόσμος της χωρας!

Εντονη ήταν η πολιτική παρουσία της χώρας στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκπρόσωποι σύσσωμου του πολιτικού κόσμου βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πουν το ύστατο «χαίρε» στον «πατριάρχη» του Παναθηναϊκού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει πρώτος το «παρών».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στον χώρο και αφού «αποχαιρέτησε» τον εμβληματικό παράγοντα, αποχώρησε. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από την άλλη, το άκρως βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω των εθνικών θεμάτων του πρωθυπουργού της χώρας μας, Αλέξη Τσίπρα, δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί στον ιερό ναό. Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να τιμήσει τη μνήμη της εμβληματικής μορφής της «πράσινης» οικογένειας, αποστέλλοντας στεφάνι και εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ξέσπασε σε λυγμούς o «Ζοτς»

Τραγική φιγούρα ο Ομπράντοβιτς (φωτό), που ξέσπασε σε λυγμούς! Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, που «έχτισε» μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο τον αυτοκράτορα Παναθηναϊκό, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών πρώτος, ώστε να προσκυνήσει τη σορό του εκλιπόντος και να αναχωρήσει για την Τουρκία (έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις).

Μάλιστα, όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Θλιμμένος ο Μποντίρογκα

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, εμφανώς συγκινημένος και μέσα στις ιαχές και τα χειροκροτήματα του κόσμου, βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στη ίδια ψυχολογική κατάσταση ήταν και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τους δύο άντρες να μην μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους στο ύστατο «χαίρε» στον σπουδαίο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού.   

ΔΑΚΡΥΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Το πρωινό της 13ης Ιουνίου ήταν ξεχωριστό, καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ολη η Ελλάδα με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον ιστορικό «πράσινο» παράγοντα. 

Ανάμεσά τους, ο Στέφανος, ένας από τους πιο παλιούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο παρελθόν έδινε τον δικό του… τόνο στα παιχνίδια της αγαπημένης ομάδας του. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στη Μητρόπολη για να πει κι αυτός το δικό του «αντίο», με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη! Βλέπετε, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν τόσο απλός, που οι απλοί άνθρωποι τον αγαπούσαν πραγματικά με την καρδιά τους. 

Γι’ αυτό ό,τι έγινε χθες στη Μητρόπολη, αλλά και μετά, δύσκολα θα συμβεί για άλλον παράγοντα του αθλητισμού!

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα