Δεν νιώθει Ευρωπαίος ένας στους δύο Ελληνες

Απελπισμένοι οικονομικά οι συμπολίτες μας, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Μόνο το 12% δείχνει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησηΤο 65% των ελληνικών νοικοκυριών χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση εντελώς κακή, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μόλις 27%, σύμφωνα με το Εαρινό Τακτικό Ευρωβαρόμετρο που ανακοινώθηκε χθες. 

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες (49%) δεν αισθάνονται πολίτες της Ε.Ε. και το 69% των πολιτών δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται, αναδεικνύοντας έτσι το ισχυρό πλήγμα που προκάλεσαν στην εικόνα της Ευρώπης η κρίση και η στάση των Ευρωπαίων έναντι της χώρας μας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πάντως, παρ’ όλα αυτά, επτά στους 10 Ελληνες εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ του ευρώ.

Οπως αποτυπώνεται στο Ευρωβαρόμετρο, οι πιο δυσαρεστημένοι πολίτες μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. είναι και πάλι οι Ελληνες, που είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι της Ε.Ε. από τη ζωή τους, σε ποσοστό 52%. Τουλάχιστον, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο. Ενας στους δύο θεωρεί ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι τα χειρότερα έρχονται. Το 98% των ερωτηθέντων θωρεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή, ποσοστό σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περασμένου φθινοπώρου, ενώ μόλις 18% των Ελλήνων θεωρεί πως η ζωή του θα βελτιωθεί τον επόμενο χρόνο.

Την κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι την εμπιστεύεται το 12% των Ελλήνων (+1% σε σχέση με το φθινόπωρο), έναντι 34% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ τα πολιτικά κόμματα μόλις το 4%, έναντι 19% στην Ε.Ε. Σε επίπεδο Ε.Ε., η μετανάστευση συνιστά την κυριότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ενωση, τόσο για τους Ελληνες (37%) όσο και για τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (38%).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα