Εκπέμπουν SOS οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Διαστάσεις επιδημίας στις εις βάρος τους επιθέσειςΣε επιδημία έχουν εξελιχθεί οι επιθέσεις στο προσωπικό των νοσοκομείων από εξαγριωμένους ασθενείς και συγγενείς, με συνέπεια γιατροί και νοσηλευτές να κάνουν λόγο για «μεροκάματο του τρόμου». Τελευταίο κρούσμα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, την περασμένη Τετάρτη, όταν είχε εφημερία. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το βράδυ ένας ασυνόδευτος ανοϊκός ασθενής επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια και τη χτύπησε στο κεφάλι. 

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζέλειου, «το προσωπικό είναι στο ίδιο έργο θεατές». Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι αδιαφορεί για το πρόβλημα και ζητούν να πάρει μέτρα για την προστασία του προσωπικού.
Μάλιστα, την καλούν να είναι παρούσα στο ΤΕΠ σε μια εφημερία, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και να βρεθούν λύσεις.
«Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις» αναφέρει το σωματείο.

Λόγω ελλείψεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αυξηθεί οι βιαιοπραγίες και οι ξυλοδαρμοί σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ(π.χ. Αττικό, Λαϊκό, Νίκαιας κ.λπ.) τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, με συνέπεια να υπάρχουν πολύωρες αναμονές στους ασθενείς και τους συνοδούς, οι οποίοι συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους.

Επίσης, η φύλαξη είναι ελλιπέστατη. Να τονιστεί ότι την περασμένη Τετάρτη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας μια ομάδα 15 εξαγριωμένων Αθίγγανων εισέβαλε στην παιδιατρική κλινική στις 10 το πρωί και χειροδίκησε σε δύο γιατρούς, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
Αποκορύφωμα, ωστόσο, παραμένει το περιστατικό στο Νοσοκομείο Λαμίας, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2018. Τότε, ένας 30χρονος έβγαλε πιστόλι και απείλησε το προσωπικό του ακτινολογικού τμήματος γιατί ο πατέρας του πονούσε, επειδή οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να τον βάλουν στη σωστή θέση στον αξονικό τομογράφο!

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα