Ξεσηκωμός στη βόρεια Ελλάδα για τη συγκέντρωση στις Πρέσπες

Κάλεσμα να κατεβούν και σήμερα στο Σύνταγμα όσοι περισσότεροι Ελληνες μπορούν για να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας κάνουν τα μέλη της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα η επιτροπή αλλά και δήμαρχοι καλούν τον κόσμο να μεταβεί την Κυριακή στο χιονοδρομικό Πισοδερίου Φλώρινας, την ώρα που οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ κύριοι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ, θα υπογράφουν την κατάπτυστη συμφωνία. 

Οι διοργανωτές των πετυχημένων και μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και των ταυτόχρονων συλλαλητηρίων σε 24 πόλεις της Ελλάδας έχουν ήδη κινητοποιηθεί εδώ και ημέρες, ενώ τονίζουν ότι ο αγώνας θα δοθεί μέχρι τέλους. «Εκτιμούμε ότι χιλιάδες κόσμος θα έρθει στη Φλώρινα. Θα συναντηθούμε όλοι στο χιονοδρομικό και εκεί θα αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε έως το σημείο όπου θα υπογράφεται η συμφωνία. Ολες αυτές τις ημέρες κάνουμε αγώνα έστω την ύστατη στιγμή να αποτρέψουμε αυτή τη συμφωνία. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει» δήλωσε στη «δημοκρατία» το μέλος της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας.

Από τη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί στις 7.30 από την Εγνατία 76 (γραφεία Ζορπίδης Travel). Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ για να κρατήσετε θέση μπορείτε να καλείτε στο 2310-244400. 

Οι δήμαρχοι όλης της Μακεδονίας, αλλά και άλλων περιοχών έχουν ξεσηκωθεί δηλώνοντας αγανακτισμένοι και οργισμένοι από την εξέλιξη των τελευταίων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας Δημήτρης Δαλακάκης έκλεισε για δύο ημέρες το δημαρχείο του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος μάλιστα έξω από το δημαρχείο κρέμασε ένα πανό που γράφει: «Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος». «Η συμφωνία είναι κάκιστη. Πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη. Πρέπει όλοι να είμαστε στις Πρέσπες για να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική» τονίζει ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. «Θα πάμε όλοι μαζικά στις Πρέσπες» λέει ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα