Σφαίρες από την Κορακάκη στην καρδιά της κυβέρνησης

Η ολυμπιονίκης, πιστή στις αρχές της, δεν θα φωτογραφηθεί ξανά με πολιτικούς που ατίμασαν την Ιστορία της πατρίδαςΚόλαφος για το ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία» είναι το κείμενο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η χρυσή ολυμπιονίκης μας στη σκοποβολή Αννα Κορακάκη, μια γνήσια Μακεδόνισσα, η οποία συντάσσεται με τους πατριώτες που αγανακτούν με τη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τα Σκόπια…

Η Αννα Κορακάκη, η οποία έκανε περήφανους με τα επιτεύγματά της τους Ελληνες ολόκληρου του κόσμου το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όταν βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, ξεκινά τονίζοντας: «Τελικά πωλούνται. Ή, μάλλον, προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή… Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά». Η Αννα Κορακάκη είναι μόλις 22 ετών. Ωστόσο, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι ώριμη, κατασταλαγμένη, ενώ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τοποθετηθεί δημόσια.

Παράδειγμα

Με αυτόν τον τρόπο δίνει το καλό παράδειγμα για το ήθος που θα πρέπει να έχουν οι νέοι στη χώρα μας. Σε άλλο σημείο της δημοσίευσής της, την ίδια στιγμή που στις Πρέσπες υπογραφόταν η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, η χρυσή ολυμπιονίκης ξεκαθαρίζει πως δεν θα φωτογραφηθεί ποτέ ξανά με πολιτικούς που «δρουν με ασέβεια στην Ιστορία, στους αγώνες, στους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία».

Στον προσωπικό λογαριασμό της στο Ιnstagram η Αννα Κορακάκη συνόδευσε τα λόγια της με το hashtag #betrayal, που σημαίνει προδοσία. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τελικά πωλούνται. Ή, μάλλον, προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή… Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη “Μακεδονία”, επίσημα πια δεν μπορώ να το κάνω.

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Ελληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Οσοι δρουν με ασέβεια στην Ιστορία, στους αγώνες, στους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να ΜΗ φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα