Από την κρυψώνα του στον εισαγγελέα ο «παπα-Σώρρας»

Συνελήφθη σε ισόγειο διαμέρισμα στον Αλιμο έχοντας αφήσει γένια και μακριά μαλλιάΕκδηλώσεις… λατρείας επιφύλαξαν στον μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα καταζητούμενο Αρτέμη Σώρρα δεκάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι τον περίμεναν χθες στα δικαστήρια κρατώντας σημαίες, ψέλνοντας ύμνους και φωνάζοντας συνθήματα. Για 15 ολόκληρους μήνες ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις είχε υιοθετήσει νέα εμφάνιση και παρέμενε άφαντος τόσο για τις Αρχές όσο και για τους οπαδούς του, οι οποίοι έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας που τον οδηγούσε στον εισαγγελέα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βαρύτατα κακουργήματα, που τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια, αλλά και ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση που αφορούσε φυλάκιση τριών ετών -πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών-, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, για υπεξαίρεση. 

Ο Αρτέμης Σώρρας θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή, καθώς φέρεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής εγκληματικής οργάνωσης που, σύμφωνα με την κατηγορία, έπειθε πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές εκατομμυρίων σε Δημόσιο και τράπεζες, με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη.

Δίωξη για απάτη

Ο Αρτέμης Σώρρας και επτά συνεργάτες του διώκονται κατά περίπτωση για απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος του άνδρα που φέρεται ότι βοηθούσε τον Αρτέμη Σώρρα να καλύπτει τα ίχνη του.

Ο Αρτέμης Σώρρας κρυβόταν τους τελευταίους μήνες σε ισόγειο διαμέρισμα στον Αλιμο, στην οδό Μενάνδρου, όπου και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου. Τον φιλοξενούσε ένας οπαδός του, χωρίς κανείς από τους ενοίκους να αντιληφθεί την παρουσία του. Τις σπάνιες φορές που ήταν αναγκασμένος να βγει από το ισόγειο κυκλοφορούσε ντυμένος… καλόγερος ή παπάς, καθώς είχε αφήσει μούσι και είχε μακρύνει τα μαλλιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα παρακολουθώντας διακριτικά και σταδιακά ένα συγγενικό του πρόσωπο του που διαμένει στη Γλυφάδα και κατά καιρούς είχε επικοινωνία με τον καταζητούμενο. Μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών κατάφεραν να εντοπίσουν το διαμέρισμα και να το θέσουν υπό επιτήρηση. Τότε διαπίστωσαν ότι μπαινόβγαινε σε αυτό ο οπαδός του ιδρυτή της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις. Το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί έφτασαν έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, την έσπασαν και συνέλαβαν τον Σώρρα, που δεν προέβαλε αντίσταση. «Θα σας θυμάμαι έναν έναν! Αντί να πάτε να πιάσετε κανένα κακοποιό, κυνηγάτε εμένα» ήταν τα πρώτα λόγια του Σώρρα στους αστυνομικούς. Μαζί με τον «διαχειριστή» των… 600 δισ. δολαρίων συνελήφθη και ο οπαδός του, που φέρεται ότι είχε νοικιάσει το διαμέρισμα για να του παράσχει καταφύγιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα