Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και για τους αστέγους

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και οι άστεγοι δίνει η νέα υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησής του για το σύνολο των δικαιούχων. Συνολικά, στους ωφελουμένους περιλαμβάνονται τα μονοπρόσωπα, τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά και εφεξής οι άστεγοι. Μεταξύ άλλων, εξαιρούνται άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε μονάδες κλειστής φροντίδας, σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ή σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων.

Το ποσό του επιδόματος για κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των μελών του, ορίζεται ως εξής:
• Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 200 ευρώ ανά μήνα.
• Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το ποσό προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ ανά μήνα.
• Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Ως δηλούμενο εισόδημα εννοείται «το συνολικό από κάθε πηγή προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για Κοινωνική Ασφάλιση που εισπράχθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού, κατά τους έξι μήνες πριν από τον μήνα υποβολής της αίτησης». Το δηλούμενο εισόδημα τους έξι τελευταίους μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα