Στο έλεος της (καλοκαιρινής) νεροποντής η Αθήνα!

Πλημμύρισαν δρόμοι, γυναίκα εγκλωβίστηκε σε Ι.Χ., μετ’ εμποδίων λόγω νερού η κυκλοφορίαΣοβαρά προβλήματα δημιούργησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η… επέλαση του «Μίνωα» στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα αλλά και αύριο, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει σταδιακή εξασθένηση της… απροσδόκητης κακοκαιρίας. Χθες υπήρξαν πλημμύρες στον περιφερειακό δρόμο προς Αιγάλεω, με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν από τη μεγάλη ποσότητα νερού. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το ένα αμάξι μια γυναίκα, ενώ στο άλλο δεν επέβαινε κανείς μια και ο οδηγός είχε φύγει. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή του Αιγάλεω διακόπηκε για λίγη ώρα και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Αττικής Οδού έως τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Προβλήματα υπήρξαν και στην Ηλιούπολη, στην άνοδο για την περιφερειακή Υμηττού, στο ύψος του δημαρχείου, αλλά και του νεκροταφείου, όπου και πάλι το ρέμα της Αγίας Ειρήνης κατέβασε πολύ νερό στον δρόμο μαζί με κλαδιά, κάνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων πολύ δύσκολη. Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν εξάλλου και στις περιοχές του Χαϊδαρίου και του Κερατσινίου.

Καταστροφικές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του «Μίνωα» και σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Στον Κάμπο της Ηλείας χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν βρεθεί κάτω από το νερό «βυθίζοντας» στην απόγνωση για άλλη μια φορά τους αγρότες. Σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Ιδιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού αύριο, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ στην Αττική θα περιοριστούν από το μεσημέρι και έπειτα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα