Πόλεμο στις ΜΚΟ κήρυξε η Ιταλία λόγω Προσφυγικού

Το 59% της γείτονος είναι στο πλευρό του Σαλβίνι! Η Ρώμη κλείνει τις εισόδους στη Μεσόγειο και επιτίθεται στους διακινητέςΑπό τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Τον «πόλεμο» στις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που περισυλλέγουν και διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο κήρυξε το Σαββατοκύριακο με δηλώσεις του ο Ματέο Σαλβίνι, με φόντο πάντα τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε στην Ευρώπη η περίπτωση του σκάφους «Aquarius». Το πλοίο έπιασε τελικά λιμάνι χθες στη Βαλένθια της Ισπανίας, βάζοντας τέλος στην οδύσσεια των εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε αυτό, μετά την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχτεί στο έδαφός της.

«Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μάθουν ότι η Ιταλία δεν επιθυμεί πλέον να είναι συνεργός στην επιχειρηματική δραστηριότητα της παράνομης μετανάστευσης, άρα θα χρειαστεί να βρουν άλλα λιμάνια να κατευθυνθούν», εκτός Ιταλίας, διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι μέσω του λογαριασμού του στο facebook, αναφερόμενος στις γερμανικές ΜΚΟ Sea-Eye και Mission Lifeline.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα σημείωσε, μάλιστα, πως οι ΜΚΟ έστειλαν πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης για να παραλάβουν «ένα φορτίο ανθρώπων που εγκαταλείφθηκε στη θάλασσα από διακινητές». Καταλήγοντας, έστειλε το μήνυμα: «Εμείς ορίζουμε το σπίτι μας, οι ωραίοι καιροί για εσάς τελείωσαν στ’ αλήθεια, καταλάβατε;» Χθες, Κυριακή, ο Σαλβίνι επανήλθε στο θέμα, με αφορμή την άφιξη του «Aquarius» στη Βαλένθια. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει στο πλευρό του και την ιταλική κοινή γνώμη, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos που δημοσίευσε η «Corriere della Sera», το 59% των Ιταλών συμφωνεί με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να απαγορευτεί στα πλοία των ΜΚΟ να ελλιμενίζονται σε ιταλικά λιμάνια.

«Ελπίζω η Ισπανία να δεχτεί άλλους 66.000 μετανάστες και το ίδιο να κάνουν η Πορτογαλία, η Μάλτα και άλλες χώρες» τόνιζε χθες ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας επιπλέον: «Κάνουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, προστατεύουμε τα εθνικά μας σύνορα. Το κάνουμε με χαμηλούς τόνους και καλή αγωγή, αλλά οι καλοί καιροί για όσους νόμιζαν ότι η Ιταλία ήταν κέντρο υποδοχής προσφύγων, έχουν τελειώσει». Και πρόσθεσε: «Επιτέλους, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί μάς ακούνε. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είμαστε πρωταγωνιστές σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα