Τα μαζεύει η Γερμανία για την έκτακτη μίνι σύνοδο της Μέρκελ

Βλέποντας το «παιχνίδι» πολιτικά να ξεφεύγει πλέον από τα χέρια της τόσο στο εξωτερικό όσο -κυρίως- και στο εσωτερικό, τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Ανγκελα Μέρκελ επιδίωκε……τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική κρίση – με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αυστρίας και βαλκανικών χωρών. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσε να διαψεύσει την είδηση περί έκτακτης συνόδου, παραδέχτηκε ωστόσο ότι διεξάγονται συνομιλίες με κράτη-μέλη και την Κομισιόν.

Στόχος της Μέρκελ είναι να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία την έχει βάλει ελέω Προσφυγικού ο κυβερνητικός της εταίρος, ο Χριστιανοκοινωνιστής και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, του οποίου η σκληρή ατζέντα για το ζήτημα και ευήκοα ώτα βρίσκει στη Γερμανία, αλλά και συντάσσεται με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη – και σε χώρες όπως η Ουγγαρία και, κυρίως, η Ιταλία. Ωστόσο, η λύση στο αδιέξοδο δεν μοιάζει πιθανή, καθώς σύμφωνα δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Ζέεχοφερ -ο οποίος σήμερα παρουσιάζει στο προεδρείο του κόμματός του την επίμαχη πρότασή του για απαγόρευση εισόδου μεταναστών που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλη χώρα- φέρεται ότι είπε σε κλειστό κύκλο: «Δεν μπορώ άλλο να συνεργαστώ με αυτή τη γυναίκα». Παράλληλα, έσπευσε να καθαιρέσει τη Γιούλια Κορτ, την επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων, που δεχόταν σφοδρές επικρίσεις εξαιτίας σωρείας παρατυπιών σε χιλιάδες αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου σε παράνομους μετανάστες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα