«Καταιγίδα» από νότες θα πλημμυρίσει την Ελλάδα!

Συναυλίες και χορωδίες πρωταγωνιστούν στο φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, από 20 έως 24 ΙουνίουΚάθε γωνιά, πλατεία και πεζόδρομος της Ελλάδας για τέσσερις ημέρες θα πλημμυρίσει με μουσική. Συνολικά 345 συναυλίες, δράσεις και εργαστήρια με 327 σχήματα, 45 ορχήστρες αλλά και 42 χορωδίες πρωταγωνιστούν στο φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η οποία παραδοσιακά γιορτάζεται και τιμάται τα τελευταία 19 χρόνια στις 21 Ιουνίου (συμβολική ημερομηνία, λόγω του θερινού ηλιοστασίου). 

Από τη Λευκάδα ως τη Νίσυρο και από τη Δημητσάνα ως την Αλεξανδρούπολη, το πρόγραμμα της φετινής γιορτής περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις, οι οποίες αρχίζουν στις 20 Ιουνίου και κορυφώνονται στις 24 του μήνα.
Η τελετή έναρξης της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαστίχας στα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια της νότιας Χίου και θα μεταδοθεί από τον επίσημο λογαριασμό του ΕΟΤ στο facebook. Στη βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα παίξουν οι σπουδαίοι Reggetiko Project μαζί με τον διεθνή Ελληνα παραγωγό Σεραφείμ Τσοτσώνη, έναν από τους πιο περιζήτητους της ηλεκτρονικής σκηνής.

Στην Αθήνα, πάλι, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο -στο αίθριο του πολιτιστικού ιδρύματος- στις 21/6 θα δοθεί από το σύνολο αρχαιοελληνικών και παραδοσιακών μουσικών οργάνων Λύραυλος μια ξεχωριστή συναυλία με τη συμμετοχή 30 αρχαιοελληνικών και παραδοσιακών οργάνων, ενώ στο Ηρώδειο την ίδια βραδιά θα βρεθεί η Ορχήστρα της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας έργα των Λαυράγκα, Μπετόβεν, Λαζαρίδη και Ντβόρζακ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο είναι απαραίτητη η έγκαιρη προμήθεια δελτίων εισόδου.

Στο Μέγαρο

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την άλλη, και συγκεκριμένα από τον όμορφο κήπο του πολιτιστικού ιδρύματος, θα παρελάσουν γνωστά και δημοφιλή σχήματα. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, θα ερμηνεύσει τη «Μικρή Συμφωνία (Sinfonietta) σε σι ύφεση μείζονα» και τον δημοφιλή «Ηπειρώτικο» του Νίκου Σκαλκώτα.

Ακόμη, στον κήπο θα βρεθούν η Camerata Junior «Ορχήστρα Νέων Φίλων της Μουσικής», η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» αλλά και η αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιάννα Βασιλείου με την τζαζ μπάντα της. Η τελευταία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικά ελαφρά τραγούδια του ’60 αλλά και επιτυχίες του Σινάτρα και της Φιτζέραλντ. Μουσικές δράσεις έχουν προγραμματιστεί ακόμη σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι, στο Παγκράτι, στο Θησείο, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι.

Τι θα συμβεί όμως στη Θεσσαλονίκη; Στις 20 Ιουνίου θα δοθεί μια προεόρτια συναυλία συμφωνικής μουσικής στη Ροτόντα, που θα παίξει έργα εποχής μπαρόκ, όπως συνθέσεις των Χέντελ και Γκλόρια, ενώ την Πέμπτη 21 Ιουνίου η καλλιτεχνική δράση «μεταφέρεται» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα ερμηνεύσει δημοφιλείς δημιουργίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Κοιλάδα του Αχελώου τις ημέρες αυτές. Στις Πηγές Κοράκου, στη Γέφυρα Μεσόπυργου καθώς και σε άλλα εμβληματικά σημεία που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συναυλιακές δράσεις από εγχώριους χορευτικούς και μουσικούς συλλόγους. Να θυμίσουμε πως ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με τον χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται πανελλαδικά, με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα