«Θείος» από την Αμερική… ξελασπώνει ( ; ) τον Δημήτριο!

Ο εκατομμυριούχος ομογενής Στάθης Βαλιώτης ανέλαβε ζητώντας μεγάλες εγγυήσεις να δανείσει λεφτά στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ του Αγ. Νικολάου στο ΜανχάτανΔεν κλείνει με τίποτα η τρύπα στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Οσο το άνοιγμα παραμένει τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης. Σωσίβιο για να περισώσει το πρότζεκτ του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν και να φύγει με δόξες και τιμές είναι να βρει χρήματα. 

Οι κάνουλες των χρηματοδοτών έχουν κλείσει και ο μόνος που έχει μείνει είναι ο Στάθης Βαλιώτης. Για να μπορέσει ο εκατομμυριούχος ομογενής να στηρίξει την Αρχιεπισκοπή, του δόθηκε αντάλλαγμα: Ενας τιμητικός τίτλος από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Ενώπιον του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου ο κ. Βαλιώτης επανέλαβε γνωστές θέσεις του: Νισάφι με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήρθε η ώρα για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Κανένας δεν εξεπλάγη με όσα είπε ο επιχειρηματίας. Γνωστές οι απόψεις του. Ποια η θέση του Στάθη Βαλιώτη; Να αποκοπεί από τον… βραχνά του Φαναρίου και τη μικρή ομάδα που ζει στην Τουρκία και να γίνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μεγάλη και τρανή. Με άλλα λόγια, να τη φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο που θα εξαμερικανιστεί εντελώς, θα χάσει κάθε ελληνικό στοιχείο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απογυμνωμένο πια, θα το κάνουν μια… χαψιά οι Ρώσοι με τα λεφτά τους και την ισχυρή διπλωματία τους. Και να που στο τέλος κεφαλή της Ορθοδοξίας θα γίνει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Δεν έβγαλε μιλιά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν έβγαλε μιλιά μπροστά στον Βαλιώτη όταν έλεγε το… κατά Βαρθολομαίον «ευαγγέλιο». Η απάντηση είναι απλή: Ο κ. Δημήτριος έχει ζητήσει δανεικά 10.000.000 δολάρια για να πληρώσει τους πιστωτές του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν, μπας και ολοκληρωθεί ποτέ. Γι’ αυτό και δεν μίλησε. Απολογήθηκε κιόλας στον Οικουμενικό Πατριάρχη, λέγοντας πως δεν… άκουσε όσα είπε στην εκδήλωση κατά του Φαναρίου ο κ. Βαλιώτης. Ομως ο φιλάνθρωπος ομογενής δεν το δανειοδοτεί μόνο για να βγάλει από το αδιέξοδο τον κ. Δημήτριο. Εχει εξασφαλίσει τον εαυτό του. Εχει ζητήσει, λένε οι κακές γλώσσες, ως «ενέχυρο» τα δύο ακίνητα-φιλέτα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που έχουν αξία πάνω από 70.000.000 δολάρια!

Με λίγα λόγια, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, για να λάβει το δάνειο των 10.000.000 δολαρίων, δεν διστάζει να ρισκάρει να χάσει η Εκκλησία το ιστορικό σπίτι της στην πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Μακάρι να πρόκειται απλώς για φήμες…

Σχέσεις ετών

Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν είναι ουρανοκατέβατος στην Εκκλησία. Εχει προσφέρει, έχει ωφεληθεί κιόλας. Πριν από χρόνια είχε κλείσει συμφωνία με την πολύ πλούσια Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στα Ουάσινγκτον Χάιτς, στο Μανχάταν. Οι πηγές μου λένε πως είχε πάρει σχεδόν το σύνολο των ακινήτων της ενορίας αντί πολύ «ανταγωνιστικού» τιμήματος και τα είχε μισθώσει ακριβότερα, για να γίνουν κατοικίες των κρατικών υπηρεσιών πρόνοιας.

Η συμφωνία είχε γίνει ανάμεσα στον κ. Βαλιώτη και τον 67χρονο ιερέα Γεώργιο Πασιά. Πρόκειται για τον ιερέα ο οποίος το 2013 είχε ανάμειξη σε ερωτικό σκάνδαλο που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον είχε καθαιρέσει άρον άρον, όμως η συμφωνία με τον Στάθη Βαλιώτη παρέμεινε πλήρως σε ισχύ…
Κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως στη συμφωνία για το νέο δάνειο των 10.000.000 δολαρίων περιλαμβάνεται και ένας όρος, να κλείσουν και εκκρεμότητες ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις επιχειρήσεις του κ. Βαλιώτη εκείνης της περιόδου.

Τα σέβη μου,
ο Μελχισεδέκ

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα