Υπό έρευνα δικαστικός για ύβρεις στο facebook

Σχόλια-σοκ για τους Τσίπρα – ΠαυλόπουλοΣτο επίκεντρο πειθαρχικής και ποινικής έρευνας βρίσκεται εν ενεργεία αντιεισαγγελέας Εφετών, ο οποίος φέρεται ότι έχει αναρτήσει στο facebook φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το Μακεδονικό.

Ο αντιεισαγγελέας, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όταν έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Siemens – ΟΣΕ, αλλά και λόγω των χειρισμών του στο θέμα του εντάλματος σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, το οποίο ουδέποτε εκτελέστηκε, στις αναρτήσεις του φέρεται ότι χαρακτηρίζει «εθνικό μειοδότη» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα».

Από Κοντονή

Το πρώτο βήμα έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος παρήγγειλε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τις αναρτήσεις του αντιεισαγγελέα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, αλλά και τις «δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός κινήθηκε άμεσα διατάσσοντας έρευνα τόσο σε πειθαρχικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα