Ποια «FAZ»; Η θλιβερή Μάρκου «έκαψε» τον Κυριάκο

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν όντως έχει δεσμευτεί στον ξένο παράγοντα ότι δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου, με τη Ν.Δ. να διαψεύδει, δηλώνοντας ευθέως ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ όταν έρθει στη Βουλή.Αφορμή για την κόντρα των δύο κομμάτων στάθηκε δημοσίευμα της γερμανικής «FAZ» («Frankfurter Allgemeine Zeitung») που επικαλείται «πηγές στο Βερολίνο» οι οποίες «διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως πως ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό» και, επιπλέον, επισημαίνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει «αντιπαλότητα», προκειμένου «να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ.».

Το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως αν «ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως “δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό”» και αν ισχύει «πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ “προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του”».

«Το δημοσίευμα της “FAZ” είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη» απάντησε η Ν.Δ., τονίζοντας ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ωστόσο, τη Ν.Δ. «καίει» η (θλιβερή) Κατερίνα Μάρκου, η νεόκοπη βουλευτής εκ μετεγγραφής που στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας το Σάββατο είχε υποστηρίξει το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα, είπε ότι «αν χρειαστεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικυρώσει τη συμφωνία και θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!

Ομολόγησε δηλαδή ότι η Ν.Δ. όχι μόνο δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία, αλλά θα την επικυρώσει αν εν τω μεταξύ έχει γίνει κυβέρνηση. Ηξερε άραγε τι έλεγε η κυρία;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα