Σε κλουβιά τα παιδιά των παράνομων μεταναστών

Οι Αρχές των ΗΠΑ τα χωρίζουν από τους γονείς όταν συλληφθούν στα σύνορα με το Μεξικό. Τα ταΐζουν μόνο με πατατάκιαΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη ότι χιλιάδες παιδιά παράνομων μεταναστών έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και κρατούνται σε μεταλλικά κλουβιά σε χώρους που μοιάζουν με αποθήκες, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό!

Οι φωτογραφίες που έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου δείχνουν τα τεράστια κλουβιά που έχουν στηθεί μέσα στο κέντρο κράτησης στο Μακάλεν του νότιου Τέξας, τα οποία «φιλοξενούν» τα παιδιά των παράνομων μεταναστών. Τα παιδιά κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, μόνο με νερό και πατατάκια, κλεισμένα ολομόναχα στα μεταλλικά κλουβιά, τα οποία είναι γεμάτα με στρώματα και καλύμματα από αλουμίνιο, που χρησιμεύουν ως κουβέρτες!

Ο αριθμός των παιδιών που χωρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο από τους γονείς τους αυξήθηκε σημαντικά από τα μέσα Μαΐου, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε ότι όλοι οι μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό θα συλλαμβάνονται, είτε συνοδεύουν ανήλικα είτε όχι. Καθώς τα παιδιά δεν γίνεται να πάνε και αυτά στη φυλακή, οι Αρχές τα χωρίζουν από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων, τουλάχιστον 2.000 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους όταν εκείνοι συνελήφθησαν προσπαθώντας να εισέλθουν στη χώρα από το Μεξικό, πολλοί από τους οποίους ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Την περασμένη Κυριακή μια ομάδα βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος μετέβη στο Μακάλεν για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους κράτησης. Οι δημοσιογράφοι που τους συνόδευαν μπόρεσαν μεν να εξερευνήσουν τους χώρους, αλλά τους απαγορεύτηκαν ρητά η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ η αμερικανική υπηρεσία μοίρασε η ίδια φωτογραφίες! Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος βουλευτές και από τα δύο κόμματα έκαναν έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει τέλος στον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους, καθώς και να μην υλοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων προσφυγικών κέντρων για ασυνόδευτα παιδιά, χρησιμοποιώντας τέντες στην «κόλαση» της ερήμου του Τέξας!

Ηχηρό το μήνυμα της Μελάνια στον Τραμπ

Με μια σπάνια ανακοίνωσή της η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έκανε ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της κράτησης των ασυνόδευτων παιδιών, τονίζοντας πως «απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γραφείου της, η Μελάνια Τραμπ θεωρεί ότι «η χώρα πρέπει να ακολουθεί όλους τους νόμους, αλλά θα πρέπει να διοικεί και με καρδιά». Την ίδια ώρα, η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Λόρα Μπους με μια καυστική ανοιχτή επιστολή στη «Washington Post» κατέκρινε τη νέα πολιτική «μηδενικής ανοχής», βάσει της οποίας τα παιδιά των μεταναστών χωρίζονται από τους γονείς τους, που συλλαμβάνονται ως εγκληματίες ακόμα κι αν ζητούν πολιτικό άσυλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα