Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου για την αγανάκτηση του κόσμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει πλέον τις συνέπειες από την προδοσία στο ΣκοπιανόAρχισαν τα όργανα για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ντροπιαστική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, που προκάλεσε τη λαϊκή αγανάκτηση. Ηδη σημειώνονται οι πρώτες έντονες αντιδράσεις με άγριες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. 

Στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη δέχτηκαν εντονότατες αποδοκιμασίες, ενώ μεγάλη ένταση υπήρξε σε εκδήλωση στη Λάρισα, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να του φωνάζουν με άγριες διαθέσεις «να πάρει πίσω την υπογραφή του». Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν τη στήριξή του στην κυβερνητική πολιτική για το Σκοπιανό και ο ίδιος, μην αντέχοντας την έκρηξη της αυτονόητης λαϊκής οργής, κατέβηκε άρον άρον από το βήμα φανερά ενοχλημένος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί κι άλλο, καθώς το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων είναι παρόν και η οργή ξεχειλίζει. Αυτό δεν είναι πάντως βέβαιο ότι το καταλαβαίνουν στο Μαξίμου, καθώς από την αρχή όχι μόνο υποβάθμιζαν, αλλά και χλεύαζαν τα συλλαλητήρια, και λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό.

Υπό το κράτος πανικού, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «στημένα επεισόδια» από ακροδεξιούς «με τη συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ.», ωστόσο είναι προφανές σε όλους, πλην της Κουμουνδούρου, ότι η αγανάκτηση των Ελλήνων προκαλεί σοκ και δέος, και ιδιαίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος -και όχι μόνο στους Βορειοελλαδίτες-, αφού η λαϊκή εναντίωση στην ταπεινωτική συμφωνία διαπερνά τη χώρα.

Η Κουντουρά

Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά παραλίγο να ακυρώσει τις χθεσινές συναντήσεις της με τον δήμαρχο Χερσονήσου, μετά και την απίστευτη ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στα Χανιά από διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του κόμματος. Οι συναντήσεις της όμως έγιναν κανονικά.

Ολα αυτά τα επεισόδια έχουν τεράστιο επικοινωνιακό αντίκτυπο στο Μέγαρο Μαξίμου, που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να τους λούζει κρύος ιδρώτας.
Αντίθετα με την κυβερνητική προπαγάνδα, μάλιστα, όσοι αντιδρούν δεν είναι ούτε εθνικιστές ούτε πατριδοκάπηλοι, αλλά πολίτες όλων των πολιτικών χώρων που νιώθουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε ένα κομμάτι από τη σάρκα τους, τη Μακεδονία μας, στους Σκοπιανούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα