Οι άγριες αποδοκιμασίες για Κοντονή, Τζάκρη σε Γιαννιτσά και Εδεσσα

Εξαγριωμένοι είναι οι Μακεδόνες με τους πολιτικούς που στήριξαν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Εμφανίζονται μάλιστα αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν όχι μόνο τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, αλλά και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και βουλευτών των δύο κομμάτων. Χθες, πολίτες των Γιαννιτσών αποδοκίμασαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη κατά την έξοδό τους από το κτίριο όπου στεγάζονται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών. Κόσμος που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες», ενώ συνεχώς ακουγόταν ένα παρατεταμένο «ου».

Εντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στις δύο πόλεις. Η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, και στην Εδεσσα ομάδα πολιτών προσπάθησε να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ τούς απαγόρευσαν την είσοδο στο κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Κοντονή με δικαστικούς, ενώ κατά την αποχώρηση του υπουργού οι πολίτες τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή».

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κ. Κοντονής είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά… Είχαν έρθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει». Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μια άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας». Ο κ. Κοντονής για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είπε πως «ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα». Ο υπουργός δήλωσε επίσης, ανακοινώνοντας την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Εδεσσα, πως «ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη». Αναφερόμενος στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το χαρακτήρισε «απολύτως διαφανές, δίκαιο και δημοκρατικά ελεγχόμενο».

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή» σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη. «Το show που δόθηκε από μια χούφτα χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. στα Γιαννιτσά καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της Ν.Δ.» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα