Αγωνιώδης συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν έπειτα από τους κλυδωνισμούς

Για το μέλλον μιας Ευρώπης που μοιάζει να κλυδωνίζεται με αφορμή το Προσφυγικό, αλλά και την ανάγκη εύρεσης κοινών ευρωπαϊκών λύσεων σε σημαντικά ζητήματα, αντί της προσέγγισης «καθένας για τον εαυτό του», συζήτησαν στη χθεσινή συνάντησή τους στο Κάστρο Μάσενμπεργκ……κοντά στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μέρκελ, η οποία στο εσωτερικό της χώρας της βρίσκεται «στριμωγμένη» σε σχέση με το Προσφυγικό, αναζητά διακαώς και άμεσα μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στο αδιέξοδο. «Η απόρριψη των μεταναστών στα σύνορά μας, στην καρδιά της Ευρώπης, θα οδηγήσει σε ένα αρνητικό ντόμινο που θα μπορούσε να βλάψει τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή ενότητα» τόνισε η καγκελάριος, η οποία συμφώνησε με τον Μακρόν ότι οι χώρες της Μεσογείου έχουν ανάγκη από οικονομική υποστήριξη ή κίνητρα, και η Frontex από διεύρυνση της χρηματοδότησής της. Την ίδια ώρα, ο Μακρόν επανήλθε στην πρότασή του για δημιουργία κέντρων επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου στην Αφρική.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 28 και 29 Ιουνίου, στη συνάντηση των δύο ηγετών βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε και η εμβάθυνση της ευρωζώνης – ο στόχος στο επίπεδο αυτό μοιάζει να… επετεύχθη, καθώς οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε έναν κοινό προϋπολογισμό. Ο πρώτος κοινός προϋπολογισμός θα είναι έτοιμος το 2021 και θα προβλέπει, εκτός από ετήσια έσοδα και έξοδα, επενδύσεις, ενώ θα έχει ως απώτερο στόχο τη μείωση των αποκλίσεων μεταξύ των 19 χωρών-μελών της Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα