Εξαγγελία και για τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο!

Τα προεκλογικά ταξίματα ΕρντογάνΔεν έχουν τέλος οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Ταγίπ Ερντογάν, που τάζει τα πάντα στους πάντες εν όψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής. 

Κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του με νεαρούς Τούρκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει ακόμα ένα πυρηνικό εργοστάσιο -το τρίτο της χώρας- στην περιοχή της Σινώπης, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου.
Μετά το Ακούγιου, που άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές Απριλίου στη Μερσίνα και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2023, και το εργοστάσιο στην Ανατολική Θράκη -η κατασκευή του οποίου έχει ήδη εξαγγελθεί προκαλώντας αντιδράσεις και από την ελληνική πλευρά-, ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε με περηφάνια στο νέο πυρηνικό πρότζεκτ, στη Σινώπη.

«Το Ακούγιου θα καλύψει το 10% των αναγκών ενέργειας της χώρας» δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το εργοστάσιο της Σινώπης θα καλύψει άλλο ένα 10% των αναγκών, ενώ εκείνο της Ανατολικής Θράκης θα καλύψει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Και αυτοκίνητα!

Ο «σουλτάνος» μίλησε επίσης για τη δημιουργία εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι ως το 2022 θα έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα τουρκικά οχήματα, τα οποία δεν θα προορίζονται μόνο για την εγχώρια αγορά αλλά και για το εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεισφέρει στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έσοδα της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα