Αφέθηκε ελεύθερος με όρους και… επευφημίες

Εγγύηση 30.000 για τον ΜπαρμπαρούσηΕλεύθερος έφυγε από το γραφείο του ανακριτή ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με αφορμή το κάλεσμά του σε πραξικόπημα στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για το Μακεδονικό. 

«Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, την ώρα που μικρή ομάδα υποστηρικτών του τον υποδεχόταν με επευφημίες, χειροκροτήματα και αγκαλιές. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Κώστα Μπαρμπαρούση. Συγκεκριμένα, στον βουλευτή επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η απολογία

Στην απολογία του, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο βουλευτής αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σέβεται το Σύνταγμα, το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις θεσμούς. Αναφερόμενος δε στα όσα είπε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, φέρεται ότι επανέλαβε όσα είχε πει και σε πρόσφατη δήλωσή του, κάνοντας λόγο για «άκομψη φρασεολογία», «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα