Εκανε πίσω ο Τραμπ για τα παιδιά των μεταναστών

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κόρη του Ιβάνκα ώστε να εκδόσει διάταγμα που επιτρέπει στα προσφυγόπουλα να μένουν με τους γονείς τουςΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πίσω στο φλέγον ζήτημα των ημερών για τα παιδιά των μεταναστών, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε. O πρόεδρος των ΗΠΑ αργά χθες το βράδυ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να παραμένουν μαζί με τους μετανάστες γονείς τους, όταν εκείνοι συλλαμβάνονται και κρατούνται σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, μέχρι την επιδίκαση της υπόθεσής τους, και δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται, στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα».

Σαφέστατα ρόλο στη μετακίνηση από τη θέση του έπαιξε και η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του Αμερικανού προέδρου και στενή του σύμβουλος, η οποία αναδεικνύεται σε «καλή νεράιδα» του μακάβριου παραμυθιού που εκτυλίσσεται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, με πρωταγωνιστές περισσότερα από 2.300 μικρά παιδιά και βρέφη, τα οποία χωρίστηκαν βίαια από τους γονείς τους, όταν εκείνοι συνελήφθησαν από τους συνοροφύλακες, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με το CNN, η πρώτη κόρη -μητέρα και η ίδια- προέτρεψε τον πατέρα της να βάλει τέλος στην απάνθρωπη πρακτική και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στα μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να βρεθεί μια νομοθετική λύση, ώστε να τερματιστεί το μαρτύριο των χιλιάδων παιδιών. Το περιεχόμενο της ιδιωτικής συζήτησης πατέρα και κόρης αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών με τους ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου, τους οποίους προέτρεψε να βρουν άμεσα μια λύση, χωρίς ωστόσο να τους δώσει καμία κατευθυντήρια γραμμή.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τραμπ, ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κάρλος Κουρμπέλο μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε πως ο Τραμπ «ανέφερε ότι η κόρη του Ιβάνκα τον προέτρεψε να τερματίσει αυτήν την πρακτική» και ότι ο πρόεδρος αναγνωρίζει πως αυτό θα έπρεπε να σταματήσει, ότι οι εικόνες είναι οδυνηρές και πως αναζητεί μια νομοθετική λύση».

Την ίδια ώρα στο twitter η διαπιστευμένη δημοσιογράφος της εφημερίδας «New York Times» στον Λευκό Οίκο Μάγκι Χάμπερμαν μετέφερε τη συζήτηση πατέρα και κόρης, στην οποία όμως δεν ήταν παρούσα: «Αυτό που είπε ο Τραμπ για την Ιβάνκα στη συνάντηση που είχε στο Κογκρέσο είναι ότι πήγε και του είπε “μπαμπά, τι κάνουμε γι’ αυτό;”. Ο Τραμπ απάντησε ότι είναι ένα “δύσκολο θέμα” και άλλαξε συζήτηση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα