Ανταπόκριση των τραπεζών στο κάλεσμα του ΕΤΕΑΝ

Για χρηματοδότηση των μικρομεσαίωνΤο ενδιαφέρον 11 χρηματοπιστωτικών οργανισμών προσέλκυσε η πρόσκληση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) για τη δημιουργία του χρηματοδοτικού εργαλείου που θα φέρει τον τίτλο «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση». 

Στόχος του νέου προγράμματος που θα προκύψει από την επένδυση τραπεζών και ΕΤΕΑΝ (40% έναντι 60%) είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια χαμηλού επιτοκίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκαν φάκελοι συμμετοχής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δηλαδή της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank, καθώς και από την Τράπεζα Αττικής και άλλες έξι συνεταιριστικές τράπεζες. Το ενδιαφέρον αυτό κρίνεται από το Ταμείο πολύ σημαντικό, καθώς το πρόγραμμα, που εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα έχει πανελλαδική «διασπορά».

Δάνεια

Οι τράπεζες που τελικώς θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα κληθούν να συνεισφέρουν 549.450.000 ευρώ και σε συνδυασμό με τα 366.300.000 ευρώ που θα διαθέσει από την πλευρά του το ΕΤΕΑΝ θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο όλων των εποχών, καθώς το σύνολο των προς διάθεση πόρων θα φτάσει τα 915.750.000 ευρώ. Οι πόροι αυτοί θα διατεθούν ως δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των κεφαλαίων που συνεισφέρουν οι τράπεζες, δηλαδή για το 60% του δανείου, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ετήσιο μεσοσταθμικό επιτόκιο του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου των επιχειρηματικών δανείων τους. Τα δάνεια μπορεί να κυμαίνονται, ανάλογα με την επιλογή του υποπρογράμματος, από 10.000 έως 500.000 ευρώ και από 25.000 έως 1.500.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα