Ουρές στον Λαγκαδά για τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό

Ασθενείς με κινητικά προβλήματα και υγιείς προσκυνούν με ευλάβεια, ζητώντας τη χάρη των Αγίων Ισιδώρων ΛυκαβηττούΡεπορτάζ
Αντώνης Τριανταφύλλου

Με την προσδοκία ενός προσωπικού θαύματος, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι το θαύμα χρειάζεται και την πίστη του ανθρώπου, εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από την Τετάρτη στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό του Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ασθενείς με κινητικά ή άλλα προβλήματα, αλλά και υγιείς άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ευλάβεια και πίστη πηγαίνουν εκεί για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Τιμίου Σταυρού των Αγίων Ισιδώρων.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε στον Λαγκαδά ο προϊστάμενος του Ναού των Αγίων Ισιδώρων π. Δημήτριος Λουπασάκης και τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, πλαισιωμένος από ιερείς και πολυάριθμους πιστούς.

Ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την άδεια που έδωσε, ώστε να μεταφερθεί το ιερό κειμήλιο στον Λαγκαδά, καθώς επίσης και τον π. Δημήτριο Λουπασάκη. Το κειμήλιο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά έως την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Οι πιστοί

Ο Τίμιος Σταυρός, που μεταφέρθηκε στον Λαγκαδά, αποτελεί ανεκτίμητο αποθησαύρισμα της εκκλησίας των Αγίων Ισιδώρων. Πρόκειται για έναν μικρό ναό, που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά στον Λυκαβηττό. Εκεί πηγαίνουν καθημερινά δεκάδες πιστοί αναζητώντας θεραπεία ψυχής και σώματος. Πολλοί πιστοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αναζητούν γιατρειά, άλλοι όμως πηγαίνουν εκεί αποκαμωμένοι από τις δυσκολίες και τα βάρη της σύγχρονης ζωής, το άγχος και τις υποχρεώσεις, αποζητώντας πνευματικό στήριγμα. Εξάλλου, οι μαρτυρίες ανθρώπων που λένε ότι έγιναν καλά ακόμη και από σοβαρές ασθένειες είναι αρκετές.

Πρόσφατα ο Τίμιος Σταυρός των Αγίων Ισιδώρων φέρεται ότι επέδειξε και πάλι στοιχεία που μπορεί και να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του θαυμαστού σημείου, ωστόσο η Εκκλησία συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα, καθώς καθετί που μπορεί να χαρακτηριστεί θαυμαστό σημείο ή ακόμη και θαύμα θα πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά προτού εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα