Επέστρεψε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

Στο κελί του στον Κορυδαλλό επέστρεψε χθες το πρωί ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας (φωτό), μετά τη 48ωρη άδεια που του χορηγήθηκε, με ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των φυλακών. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο τους, Εκτορα Κουφοντίνα, ενώ δεν προέβη σε κάποια δήλωση.

H πολυήμερη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και οι καταδρομικές ενέργειες αντιεξουσιαστών με αιχμή τον Ρουβίκωνα άσκησαν την απαραίτητη πίεση στις δικαστικές Αρχές, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως για τη νέα -τρίτη κατά σειρά- διήμερη άδεια στον «φαρμακοχέρη» της 17Ν.

Αυτή τη φορά, πάντως, οι περιοριστικοί όροι για τον «Λουκά» της 17Ν ήταν πιο… χαλαροί. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έδινε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης κάθε μέρα μεταξύ 10.00 και 14.00, ενώ στις προηγούμενες δύο 48ωρες άδειες έπρεπε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Η νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την οργή της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία έκανε λόγο για «επαίσχυντη αδικία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα