Μακρόν: Πισίνα για… μένα, λιτότητα για τους άλλους!

Σάλος από την επιθυμία του προέδρου να φτιάξει «κολυμβητήριο» 150.000 € στο κάστρο ΜπρεγκανσόνΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

«Πρόεδρο των πλουσίων» αποκαλούν τα γαλλικά μέσα τον Εμανουέλ Μακρόν, κι εκείνος φαίνεται πως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα δικαιώσει. Αφορμή στάθηκε αυτήν τη φορά η είδηση ότι το ζεύγος Μακρόν επιθυμεί να φτιάξει πισίνα στον πύργο που χρησιμοποιείται ως εξοχικό των Γάλλων προέδρων, στη Γαλλική Ριβιέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι έχει ήδη αναθέσει την εκπόνηση τεχνικής και οικονομικής μελέτης για την κατασκευή πισίνας στο ιστορικό κάστρο του Μπρεγκανσόν με χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων, παρά το γεγονός ότι το οίκημα διαθέτει ιδιωτική παραλία. Στόχος, σύμφωνα με την προεδρία, είναι το ζεύγος να απολαμβάνει το μπάνιο του μακριά από τα βλέμματα και τα «κλικ» των παπαράτσι. «Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σκάφος και έναν τηλεφακό και να φωτογραφίσει τον πρόεδρο» τόνισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας.

«Το ποτήρι της οργής»

Την ώρα που ο Μακρόν επικρίνεται για τις περικοπές φόρων στους κατέχοντες και ο κόσμος βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους, αντιδρώντας στην αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας υπέρ των… αφεντικών, και ενώ οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα συνεχίζονται, οι ειδήσεις που αφορούν την καλοπέραση του προεδρικού ζεύγους είναι σταγόνες που ξεχειλίζουν «το ποτήρι της οργής».

Η είδηση για την κατασκευή της πισίνας προκάλεσε σάλο, καθώς ήρθε να προστεθεί σε εκείνην που ανέφερε ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας παρήγγειλε 1.200 πιάτα φίνας πορσελάνης για το Ελιζέ! Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, το κόστος της πισίνας στον κήπο του Μπρεγκανσόν, που θα είναι πιθανότατα πισίνα επιφανείας, καθώς είναι δύσκολο να σκάψει κανείς τον βράχο πάνω στον οποίο είναι χτισμένο το κάστρο, αναμένεται να καλυφθεί από το ποσό των 150.000 ευρώ που διατίθενται ετησίως για τη συντήρηση του ιστορικού οικήματος.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι Μακρόν επιθυμούν η πισίνα να είναι έτοιμη πριν από τον Αύγουστο, αν και το πλάνο κατασκευής θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τους αρχιτέκτονες που είναι υπεύθυνοι για τα κρατικά κτίρια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα