Αμετακίνητος ο Τραμπ για την ασφάλεια των συνόρων

Σήμερα στη Βουλή το ΜεταναστευτικόΜπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να υπέκυψε στη σφοδρή κριτική και στις έντονες πιέσεις που δέχτηκε, και να υπέγραψε τελικά το διάταγμα με το οποίο σταματά προσωρινά ο χωρισμός των παιδιών από τους γονείς τους οι οποίοι αιτούνται άσυλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε τα όπλα σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική του. 

Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του σε οπαδούς του στη Μινεσότα -που φώναζαν εν χορώ «χτίσε τον τοίχο» στα σύνορα με το Μεξικό-, η διέλευση των συνόρων θα εξακολουθήσει να είναι τόσο σκληρή όσο ήταν μέχρι τώρα.
Την ίδια ώρα, το προεδρικό διάταγμα αφήνει πολλά κενά, ειδικά σε ό,τι αφορά την τύχη των 2.300 παιδιών που έχουν ήδη χωριστεί από τις οικογένειές τους και κρατούνται ολομόναχα σε εγκαταστάσεις «τρυφερής ηλικίας».
Οπως επεσήμαναν βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κανείς δεν γνωρίζει εάν το διάταγμα αυτό θα αποτρέπει τον χωρισμό οικογενειών στην περίπτωση κρατήσεων διάρκειας άνω των 20 ημερών.

Προς ψήφιση

Στο μεταξύ, η υπόθεση έφτασε στο Κογκρέσο, όπου δίνεται η μάχη για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων, ψηφίζει σήμερα για μια σειρά νέων νόμων, μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση του συνοριακού τείχους και η μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Παράλληλα, χθες η Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε χώρο κράτησης ανηλίκων στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού και συνομίλησε με εργαζομένους στις εγκαταστάσεις. «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και ανυπομονώ να συναντήσω τα παιδιά» είπε η πρώτη κυρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα