Ανήλικοι μουσάτοι και απέθαντα πλεονάσματα

Βγήκαμε, λέει, όξω από το Μνημόνιο, αλλά αν δεν ανακαλύψουμε το λεφτόδεντρο, οι δανειστές θα μας αφαλοκόψουνΕπεξήγηση της εικονοσυνθέσεως νο 1: Απεικονίζει την περιβόητη «έξοδο από τα Μνημόνια». Το κράτος του συριζιστάν βγαίνει από τα Μνημόνια και αυτά, εξοργισμένα, μπαίνουν ορμητικά, σφηνώνονται άγρια σε ιδιαίτερα ευαίσθητο μέρος των Ελλήνων. Στην τσέπη τους αλλά και στον χάρτη της χώρας, τον οποίο κολοβώνουν. Το αγγούρι που ίπταται ενώπιον του Τσακαλώτου είναι η εξωφρενική δέσμευση που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ενώπιον των δανειστών ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% ως το 2060». Κοντολογίς, πρέπει άπαντες να τσακώσουμε φτυάρια, τσουγκράνες και τρυπάνια για να βρούμε πετρέλαια, φυσικά αέρια, θησαυρούς του Αλί Μπαμπά και τα ευρωπαϊκά πακέτα που εξαϋλώθηκαν στα τίμια και ροζιασμένα από το μεροκάματο χέρια της πασοκάρας. Πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% ως το 2060 θα μπορούσε να πετύχει μόνο κυβέρνηση του Ιησού Χριστού με υπουργικό συμβούλιο τους Αποστόλους Του. Και για επιτύχουμε να λάβουμε από τους ξένους αυτήν τη συμφωνία-κατιμά και για μια γελοιωδέστατη, πολιτικάντικη φιέστα στο Ζάππειο, παραδώσαμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους ιστορικούς ριφιφίδες της περιοχής. 

Το αγγούρι, πάντως, είναι όλο δικό μας και κανείς δεν πρόκειται να το πάρει από εμάς. Καλοχώνευτο, συνέλληνες, αλλά ποτέ ξανά τέτοιο χουνέρι.
Επεξήγηση της φωτό νο 2: Προέρχεται από τη σελίδα του κόμματος Βαρουφάκη στο facebook. Η λεζάντα της γράφει: «Συνάντηση του ΜέΡΑ25 & του Γιάνη Βαρουφάκη στο κέντρο παραμονής ανήλικων προσφύγων στα Ανώγεια. Η ξενοφοβία προς τους πρόσφυγες δεν υιοθετείται από τους Ανωγειανούς». Ο ακάματος παραγωγός πολιτικών σαπουνόφουσκων Γιάνης Βαρουφάκης έχει εντοπίσει ακόμα έναν ανήλικο με φουλ κομπλέ τριχοφυΐα προσώπου και πάει να τον συμπονέσει, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την άτιμη την ξενοφοβία (η οποία στην ημετέρα συνείδηση είναι η διαφωνία με τον ισλαμικό εποικισμό της Ελλάδος). Πάντως, υπό μία έννοια είναι τυχερός ο Βαρουφάκης. Συνάντησε τον πρόσφυγα ο οποίος παραμένει εσαεί ανήλικος. Ισως να έχει ανακαλύψει τη θρυλική πηγή της νεότητος και πίνει καθημερινά λίτρα από το αναβλύζον μαγικό ύδωρ.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα