Silver Alert για τον Στουρνάρα

Ο… λαλίστατος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έπαθε αφωνία μετά το Eurogoup

Τον «άδειασαν» οι πρώην (συν)εταίροι του στην Ε.Ε. Ξεπαγώνει (;) η προκαταρκτική σε βάρος τουΗ Θέση μας: Η «δημοκρατία» απαντά στην εξουσία

Διαβάστε επίσης:

►Σουλτάνος με βία και νοθεία ο Ερντογάν!

►Ιταλία: Να καταργηθεί η Συνθήκη του Δουβλίνου

►Ρουκέτα από Ραγκούση για Κυριάκο – Μαρινάκη!

►Παρεμβάσεις Φώφης – Γιώργου για τα 22 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

►Μπάχαλο σε επιθεώρηση εργασίας – ΕΦΚΑ!

►Η σκοπιανή πρεμούρα φέρνει ακόμη πιο κοντά την προδοσία

►Ακίνητα στο σφυρί από την Εφορία για ένα κομμάτι ψωμί

►Θέμα με υπόθεση υπεξαίρεσης για πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής

Αφωνία για το Eurogroup του άλλοτε λαλίστατου Στουρνάρα

Εξαφανισμένος ο διοικητής της ΤτΕ μετά το «άδειασμά» του από τους δανειστές! Ξεπαγώνει (;) η προκαταρκτική εξέταση

Μάλλον πόνεσε πολύ τον Γιάννη Στουρνάρα το χαστούκι που έφαγε από το Εurogroup, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η αφωνία τού άλλοτε λαλίστατου και παντογνώστη (για τα θέματα χρέους) κεντρικού τραπεζίτη της χώρας!
Για την ακρίβεια, έχουν περάσει τρεις μέρες από την απόφαση των δανειστών να διευκολύνουν -κάπως- την αποπληρωμή του χρέους και, ενώ όλοι οι παράγοντες της χώρας έχουν -λίγο ή πολύ- πάρει κάποια θέση για τη «λύση», ο κ. Στουρνάρας αγνοείται (!), με την πρόφαση πως ό,τι έχει να πει θα το κάνει μέσω της έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος στις 2 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι τότε θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια και θα παραδεχθεί το λάθος του, λέγοντας ότι τελικά το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο! Για την ώρα, πάντως, παραμένει εξαφανισμένος. Η κυβέρνηση έβγαλε… Silver Alert για τον υπερασπιστή των Μνημονίων και των προληπτικών γραμμών στήριξης, που ψάχνει να βρει σωσίβιο για να σωθεί τώρα που ναυάγησαν οι προσπάθειές του να υπονομεύσει το μέλλον της χώρας.

Είναι νωπές άλλωστε οι δημόσιες κινδυνολογικές παρεμβάσεις του π.χ. για «γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης», «επιτάχυνση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων», «άμεση προώθηση εμβληματικών ιδιωτικοποιήσεων» κ.ά.
Τώρα όμως που ακόμα και οι τροϊκανοί τον «άδειασαν» προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, καθώς τελικά θα πρέπει να απολογηθεί για την ανθελληνική στάση του εντός. Κυβερνητικοί παράγοντες απάντησαν στις διαρροές του κεντρικού τραπεζίτη λέγοντας ότι «η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή στις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα. Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται».

Οι ίδιοι κύκλοι δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους για τον δεσποτικό τρόπο με τον οποίο ο κ. Στουρνάρας διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζοντας πολλές φορές διατάξεις του καταστατικού της.
Θυμίζουμε τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», που οδήγησαν την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς να αρχίσει προκαταρκτική εξέταση (η οποία τώρα ενδέχεται να «ξεπαγώσει») για τις διαρροές που έγιναν από στενό συνεργάτη του.

Διαρροές οι οποίες αφορούν στοιχεία που προκάλεσαν επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος και οδήγησαν σε κατάρρευση την κεφαλαιοποίηση και την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς. Θυμίζουμε επίσης και το πρόσφατο στραπάτσο του κ. Στουρνάρα από την άδικη επίθεσή του εναντίον των συνεταιριστικών τραπεζών, όταν δηλαδή τις χαρακτήριζε συλλήβδην «αποτυχημένες»! Την περασμένη Παρασκευή ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s τοποθέτησε την Παγκρήτια Τράπεζα στο ίδιο επίπεδο με τις τέσσερις συστημικές (και αγαπημένες του κ. Στουρνάρα) ελληνικές τράπεζες, αξιολογώντας την πιστοληπτική ικανότητά της (Rating Caa2) με σταθερές προοπτικές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα