Στην Κέρκυρα τα σκουπίδια «πνίγουν» τους ντόπιους και πλήττουν τον τουρισμό

Σε «ομηρία» από χιλιάδες τόνους απορριμμάτων βρίσκεται η Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία, αλλά και να πλήττεται ανεπανόρθωτα ο τουρισμός του νησιού. Η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία «ταλαιπωρούν» εδώ και αρκετά καλοκαίρια το όμορφο νησί του Ιονίου, βαδίζει σε κλίμα αβεβαιότητας, καθώς το νησί διαθέτει έναν ΧΥΤΑ στην περιοχή Τεμπλόνι, ο οποίος είναι κορεσμένος και δεν χρησιμοποιείται πλέον. Στη νότια πλευρά του νησιού υπάρχει ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2010 και δεν λειτούργησε ποτέ.

Το αδιέξοδο που έχει προκληθεί έχει γεμίσει με αυτοσχέδιες «χωματερές» την Κέρκυρα. Την ίδια στιγμή, αλλεπάλληλες είναι οι φωτιές που εκδηλώνονται σε πολλά σημεία του νησιού όπου «φωλιάζουν» τα σκουπίδια, με τον Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς να προειδοποιούν ότι η τοξικότητα των διοξινών που παράγονται από την καύση των σκουπιδιών είναι άκρως επιβλαβής.

Το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας έχει λάβει τόσο μεγάλη έκταση, ώστε έχει ήδη φτάσει στην ελληνική Βουλή, με επερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό. Πάντως, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, οι τόνοι των σκουπιδιών είναι ίσως το πρώτο «αξιοθέατο» που βλέπουν οι τουρίστες όταν φθάνουν, και μεταφέρεται, μέσω των κοινωνικών δικτύων, σε όλη την Ευρώπη, αμαυρώνοντας τη φήμη του αρχοντικού νησιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα