Θερμαϊκός: 50.000 τασάκια άμμου για καθαρές παραλίες

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά... 50.000 χάρτινα τασάκια άμμου θα διανείμει σε επιχειρηματίες, καταστήματα εστίασης και πολίτες ο Δήμος Θερμαϊκού...

...σε μια προσπάθεια να μειώσει τα αποτσίγαρα που οι λουόμενοι... εγκαταλείπουν στην άμμο όταν τελειώσουν τα μακροβούτια τους στις ακτές της περιοχής.

Το εικαστικό μέρος σε καθεμία από τις 12 εικόνες, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρία Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, βασίζεται στην ιδέα ότι οι παραλίες, όπως και όλα τα αξιοθέατα στην Ελλάδα, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας μας. Επιλέχτηκε λοιπόν αφαιρετικό στιλ με έμπνευση κυρίως από την αρχαία Ελλάδα, όπως φιγούρες από γοργόνες, μυθολογικές θαλάσσιες θεότητες, κίονες, αγγεία και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Επίσης, στο εικαστικό εντάχθηκαν και στοιχεία του σύγχρονου λουτρικού εξοπλισμού. Η χρωματική παλέτα προέρχεται από τα αρχαιοελληνικά χρώματα που χρησιμοποιούσαν για την επικάλυψη αγαλμάτων και αντικειμένων.

«Τις εικόνες συμπληρώνουν δίγλωσσα περιβαλλοντικά μηνύματα στα ελληνικά και αγγλικά, τα οποία στοχεύουν στον περιορισμό της ρύπανσης των ακτών από τα αποτσίγαρα και, μέσω των περιβαλλοντικών μηνυμάτων, από κάθε είδους απορρίμματα» σχολιάζει η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.