Ιδού η φορολογική ενημερότητα του Μαρινόπουλου

Η εταιρία άλλαξε όνομα, μετόχους και εισπράττει 450.000 ευρώ! Υπουργέ, τι έχετε να πείτε;Από τη
Μαρία Παναγιώτου

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί εδώ και καιρό η «δημοκρατία» για την οικογένεια Μαρινόπουλου, είχαμε αποκαλύψει πως η Μαρινόπουλος Α.Ε., δηλαδή η εταιρία που τον Ιούνιο του 2016 έκανε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, όχι μόνο υπάρχει αλλά ετοιμάζεται κιόλας να εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα.

Οπως είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, το θέμα έφερε στη Βουλή και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Σαχινίδης, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις και ενημέρωση από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Στην απάντησή του ο κ. Πιτσιόρλας είπε: «Από την έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί κανένα από τα στοιχεία του δημοσιεύματος». Ο υφυπουργός δεν διευκρίνισε, βέβαια, ποιες ήταν οι υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα. Ωστόσο, εμείς σήμερα δημοσιεύουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ελπίζοντας έτσι να βοηθήσουμε και στις έρευνες των Αρχών, που δείχνουν ακατανόητη ανεπάρκεια…

Συγκεκριμένα, δημοσιεύουμε έγγραφα που αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και τα παιδιά του Γιώργος και Δημήτρης, δηλαδή αυτοί που έμειναν μέχρι τέλους στο τιμόνι της Μαρινόπουλος Α.Ε. και φέσωσαν χιλιάδες πιστωτές και τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές ελληνικές τράπεζες, συνεχίζουν σήμερα τις προσπάθειες για να υφαρπάξουν, κυριολεκτικά, ό,τι μπορούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Εγινε… Συμβουλευτική!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά που έχουμε σε αποκλειστικότητα στα χέρια μας, στις 13 Νοεμβρίου του 2017 συνήλθε έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρία Γενικού Εμπορίου ή, αλλιώς, της Μαρινόπουλος Α.Ε., όπως είναι ο διακριτικός τίτλος της εταιρίας. Ποιο ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη; Η αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας. Υποθέτουμε πως η αλλαγή της επωνυμίας ήταν η απαραίτητη κάλυψη για να περάσουν στη συνέχεια οι ενέργειές τους απαρατήρητες.

Η εταιρία μετονομάζεται σε Συμβουλευτική Γενικού Εμπορίου Α.Ε., αλλά, φυσικά, διατηρεί τον ίδιο ΑΦΜ. Ακολουθείται όλη η τυπική διαδικασία, δηλαδή γίνεται αίτημα για την αλλαγή επωνυμίας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Προσωρινός πρόεδρος την περίοδο εκείνη είναι ακόμη ο Γιώργος Μήτραινας, ο οποίος, όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο μέρος της έρευνάς μας, τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση προτού υπογραφεί το σχέδιο εξυγίανσης. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ο κ. Μήτραινας, ο οποίος είχε μπει πρόεδρος και στο Δ.Σ. της Τηλέτυπος, παραμένει ένας άνθρωπος-μυστήριο. Ποιος τον επέλεξε και πώς βρέθηκε σε τόσο σημαντικές θέσεις κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Ποιος έβαλε τα 50.000 €

Η εταιρία αποκτά αμέσως σφραγίδα με την καινούργια επωνυμία και αρχίζει μάλιστα να τη χρησιμοποιεί προτού καν το ΓΕΜΗ εγκρίνει το αίτημα αλλαγής. Ετσι, στην επόμενη γενική συνέλευση, της οποίας τα πρακτικά έχουμε επίσης στα χέρια μας και η οποία πραγματοποιείται στις 5 Δεκεμβρίου του 2017, γίνεται το αδιανόητο: πιστοποίηση ακύρωσης παλαιών μετοχών και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50.000 ευρώ. Μέτοχοι της εταιρίας είναι η εταιρία Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. με 1% και η Dorthus Co Ltd με 99%, επίσης συμφερόντων Μαρινόπουλου. Τα ερωτήμα πολλά: Πρώτο απ’ όλα, ποιος έβαλε τα χρήματα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Σε ποιον τραπεζικό λογαριασμό κατατέθηκαν αυτά τα χρήματα; Στην εταιρία Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε., για παράδειγμα, μέτοχοι είναι και τα άλλα μέλη της οικογένειας, δηλαδή ο Πάνος, ο Στέφανος και ο Πανάρας Μαρινόπουλος. Μήπως η μετοχική αλλαγή έγινε για να εξαφανιστούν τα ίχνη των τελευταίων από την υπόθεση της πτώχευσης;

Με όλα τα παραπάνω, πάντως, η εταιρία είναι πάλι στο παιχνίδι. Επόμενο βήμα αποτελεί η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου. Με τη γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στις 12 Φεβρουαρίου του 2018 ο Γιώργος Μήτραινας αποχωρεί από πρόεδρος μόλις δύο μήνες προτού αποχωρήσει και από την Τηλέτυπος. Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, εάν το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του κ. Μήτραινα ήταν δεσμευμένοι από τους εργαζομένους της Τηλέτυπος έπαιξε τον ρόλο του σε αυτή την αλλαγή στο Δ.Σ. της Μαρινόπουλος Α.Ε., που μετονομάστηκε σε Συμβουλευτική Γενικού Εμπορίου, δεδομένου ότι, όπως δείχνει η ιστορία, στόχος των ενεργειών ήταν να εισπραχθούν χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Μπορεί…

Λογαριασμός σε μη συστημική τράπεζα

Η εταιρία έχει πλέον τον ίδιο ΑΦΜ, αλλά καινούργιο όνομα και καινούργιο Δ.Σ. Ο Μυλοποταμάκης Στυλιανός αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ μέλη ορίζονται ο Κρούστης Θεοδόσης και ο Κομίνης Σταύρος. Από εδώ και πέρα ο δρόμος είναι προφανώς ανοιχτός, αφού η εταιρία θα καταφέρει στη συνέχεια να αποκτήσει ακόμη και φορολογική ενημερότητα (την οποία σήμερα παρουσιάζουμε), ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και τραπεζικό λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα της νότιας περιφέρειας της Ελλάδος. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, ένα ποσό της τάξης των 400.000-450.000 ευρώ έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές και μπορεί να έχει κατατεθεί στον παραπάνω λογαριασμό.

Ποιοι βοήθησαν

Οπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συμβάλει στο να αποκτηθούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Ποιος υπάλληλος τραπέζης βοήθησε να ανοίξει λογαριασμό η εταιρία; Ποιες υπηρεσίες έκαναν έρευνα και γιατί δεν ανακάλυψαν τίποτα; Αληθεύει πως μετά τα δημοσιεύματά μας έχουν μπλοκαριστεί η έγκριση της νέας επωνυμίας στο ΓΕΜΗ και ο καινούργιος τραπεζικός λογαριασμός ή ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα; Αληθεύει πως ήδη προσπαθούν οι εμπλεκόμενοι να καλύψουν τις ενέργειές τους; Γνωρίζει την υπόθεση κάποιος από τους εισαγγελείς;
Αναμένουμε πάλι τις εξελίξεις και ενημέρωση επί του θέματος από τους αρμόδιους φορείς, που πρέπει να κοιτάξουν την υπόθεση επιτέλους με μεγαλύτερη προσοχή. Και κυρίως να σταματήσουν τα ψέματα!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα