Τα «κλεμμένα μωρά» έστειλαν στο σκαμνί γιατρό του Φράνκο

Αρχισε η δίκη για τις παράνομες υιοθεσίες που έκανε το καθεστώς του Ισπανού δικτάτοραΑπό την
Eλενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Μία ιδιαιτέρως σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για την Ισπανία, καθώς έπειτα από δεκαετίες άρχισε η πρώτη δίκη που σχετίζεται με τα «κλεμμένα μωρά» της εποχής του Φράνκο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 85χρονος γιατρός Εντουάρντο Βέλα, ο οποίος κατηγορείται από τη 49χρονη Ινές Μαδριγάλ ότι μετά τη γέννησή της την πήρε από τη βιολογική μητέρα της και την έδωσε σε μια στείρα γυναίκα ονόματι Ινές Περές, η οποία εργαζόταν στην κλινική Σαν Ραμόν, όπου επικεφαλής ήταν ο ίδιος.

Σύμφωνα με παλαιότερη μαρτυρία της Περές -η οποία έχει πια πεθάνει-, ο γιατρός τής εξήγησε ότι το μωρό ήταν καρπός εξωσυζυγικής σχέσης.

Η Περές υπέγραψε μια σειρά εγγράφων της κλινικής, έλαβε ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον Βέλα, το οποίο ανέφερε ότι η γυναίκα είχε γεννήσει ένα κοριτσάκι -αν και δεν ήταν ποτέ έγκυος-, και στη συνέχεια πήρε το μωρό και έφυγε. Oταν η μικρή Ινές έκλεισε τα 18, η μητέρα της τής αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Η Περές ωστόσο -όπως εξήγησε η Μαδριγάλ στο δικαστήριο- ουδέποτε πίστεψε ότι υπήρξαν μωρά που εκλάπησαν από τις μητέρες τους μετά τη γέννα τους. Η Ινές Μαδριγάλ παρουσίασε στο δικαστήριο τις αναλύσεις DNA που αποδείκνυαν ότι η Περές δεν ήταν η βιολογική μητέρα της, καθώς επίσης και το πλαστό πιστοποιητικό γέννησής της υπογεγραμμένο από τον Βέλα, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριζε πως δεν θυμάται και δεν γνωρίζει τίποτα! Η Μαδριγάλ πάντως υποψιάζεται πως είναι ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες «κλεμμένα μωρά» του καθεστώτος Φράνκο, τα οποία επί δεκαετίες αποσπούνταν από τις «ακατάλληλες» μητέρες -συνήθως αντικαθεστωτικές- και δίνονταν σε θετές οικογένειες φίλα προσκείμενες στον Ισπανό δικτάτορα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα