Απόβαση ΜΑΤ στην Κέρκυρα για τα σκουπίδια

«Ηφαίστειο» το νησί καταμεσής της τουριστικής περιόδου! 13 διμοιρίες περικύκλωσαν τον ΧΥΤΑ ΛευκίμμηςΜε καζάνι που βράζει μοιάζει η Κέρκυρα με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων, το οποίο λιμνάζει εδώ και χρόνια, ωστόσο πλέον φαίνεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χθες το πρωί έκαναν «απόβαση» στο νησί 13 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο γύρω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Σκοπός ήταν -μαζί με μεγάλη αστυνομική δύναμη από την Κέρκυρα- να κρατήσουν μακριά από το σημείο τους εξαγριωμένους κατοίκους του νότιου τμήματος του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τη μεταφορά και την εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Η ατμόσφαιρα από το πρωί ήταν ηλεκτρισμένη και δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς υπήρξαν συμπλοκές κατοίκων με άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, από τη μεγάλη ένταση που επικράτησε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σοκάκια της Κέρκυρας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 4.000 τόνοι σκουπιδιών! Αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και φαίνεται ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα απορρίμματα έχει αρχίσει να ενοχλεί τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Κατά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στη μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αυτή η μεταφορά κρίνεται «αναπόφευκτη», προκειμένου να εκτονωθεί το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ποιος τους κάλεσε

Στο μεταξύ, πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα με αφορμή την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί. Χθες, σε τοπική ιστοσελίδα παρουσιάστηκε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάλεσε στην Κέρκυρα ο ίδιος ο δήμαρχος. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολούζος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Την ίδια στιγμή, τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του αντιδημάρχου νότιας Κέρκυρας Αλέκου Ασπιώτη. «Με αίσθημα ευθύνης στον κερκυραϊκό λαό υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου των Δημοτικών Ενοτήτων Κορισσίων και Μελιτειέων. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι η προσωπική και ιδεολογική μου άποψη δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μέτρα καταστολής» τόνισε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα