Γκάφα! Εκτέθηκαν από τον Ρουβίκωνα

Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη, ενώ η κυβέρνηση μιλούσε για δράση ακροδεξιών ομάδωνEκτέθηκε ανεπανόρθωτα η συγκυβέρνηση, αλλά ιδιαίτερα ο (συνήθως προσεκτικός) πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με τη θεσμική του ιδιότητα ως τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα, καθώς έσπευσε και αυτός να συνδέσει την επίθεση στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη με ακροδεξιές ομάδες και σενάρια αποσταθεροποίησης…

Τελικά, την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, που ως γνωστόν χαίρει της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης μεγάλου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί εξαιτίας αυτής της επικής γκάφας μείζον θέμα. Το αφήγημα που θέλουν να καλλιεργήσουν τα κυβερνητικά στελέχη περί «Ακροδεξιάς» καταβαραθρώθηκε, ενώ γεννάται και πλήθος ερωτημάτων, στα οποία καλείται να πάρει θέση η Κουμουνδούρου αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα. Χαρακτηρίζεται πλέον αδήριτη η ανάγκη να επανατοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση της ομάδας αυτής που κινείται στα όρια της νομιμότητας, αφήνοντας κατά μέρος τις αριστερές ιδεοληψίες, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι δρα παρακρατικά και αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σύστημα.

Ενδεικτικό του ότι στην κυβέρνηση «χάθηκε η μπάλα» είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής απέδωσε την επίθεση σε ακροδεξιούς, αφήνοντας μάλιστα βαρύτατες αιχμές για ορισμένους που δίνουν «οξυγόνο» σε τέτοιες ομάδες να προχωρούν σε πράξεις βίας. Ο ίδιος παραδέχθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι την ενημέρωση για την επίθεση στο βουλευτικό γραφείο δεν την έλαβε από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά από ΜΜΕ. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Κατσίκης αμφισβήτησε ότι οι δράστες ήταν μέλη της ομάδας. «Προσωπικά προβληματίζομαι και αμφισβητώ την ταυτότητά τους» είπε, ενώ πρόσθεσε πως οι αστυνομικές έρευνες θα δείξουν αν είναι βάσιμες ή όχι οι υποψίες του.

Την ίδια ώρα και ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε ζητώντας να παρέμβει εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. Από την αντιπολίτευση αντέδρασε σε όλα αυτά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης γράφοντας σκωπτικά στα social media ότι «κάποιοι βιάστηκαν και σκόνταψαν»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα