Η στερνή γνώση της κυβέρνησης

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος τώρα κατάλαβαν· ο μεν τι έκανε και ο δε τι ανέχθηκε. Τώρα αντιλαμβάνονται το μέγεθος και την ένταση της λαϊκής οργής για την προδοσία της Μακεδονίας και την παράδοση μιας πολυχιλιετούς Ιστορίας σε ένα εθνοτικό μωσαϊκό που προσπαθεί να δημιουργήσει και να στεριώσει κράτος κλέβοντας το παρελθόν άλλου έθνους.

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι θα… ρίξει την κυβέρνηση αν η συμφωνία με τους Σκοπιανούς έρθει στη Βουλή και δεν γίνει δημοψήφισμα ή δεν λάβει 180 θετικές ψήφους από τις υπόλοιπες Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Αυτά τα σχήματα δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά από τον λαό που σκέφτεται πρακτικά: Γιατί δεν υπήρξε η μέριμνα για την απαράδεκτη αυτή συμφωνία και δεν προεβλήθησαν οι δέουσες αντιστάσεις πριν από τις υπογραφές στις Πρέσπες; Η πιθανολόγηση που δίνουν οι πολλοί είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε υποτιμήσει το πάθος των Ελλήνων για τη Μακεδονία μας.

Ο ιδρυματισμός της εξουσίας πρέπει να ευθύνεται και για την αδυναμία ή την άρνηση του πρωθυπουργού να καταλάβει τι σήμαινε για τους Ελληνες πολίτες η προκλητική εμμονή του να δώσει άρον άρον εθνικότητα, γλώσσα και τον όρο «Μακεδονία» στους γείτονες. Αρχικά δεν ήθελε να ακούει ούτε για δημοψήφισμα ούτε για υπερψήφιση στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία ούτε για οτιδήποτε άλλο που θα καθυστερούσε την ολοκλήρωση της αποστολής τής άνευ όρων παράδοσης στους Σκοπιανούς.

Τώρα, αμφότεροι οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δει τους Ελληνες να βρίσκονται εν βρασμώ και διαπιστώνουν έκπληκτοι αλλά και αρκετά θορυβημένοι ότι όχι μόνο εξαϋλώνεται το εκλογικό ακροατήριό τους, αλλά και ότι οι αντιδράσεις, αντί να καταλαγιάζουν, κλιμακώνονται!

Τώρα ο κ. Καμμένος υπόσχεται ξανά αποχώρηση από την κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, διά του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποβολής της συμφωνίας προς κύρωση στο Κοινοβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία (180 βουλευτών).

Αμφότεροι κάνουν πολύ λίγα, πολύ αργά. Πέρασαν τις κρίσιμες κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος ο λαός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα