Στρατιωτικοί: Τροπολογία Καμμένου για τους εκπαιδευτικούς συζύγους!

Θα αποσπώνται σε σχολείο της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της μονάδαςΤη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, απόσπασης, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας, σε σχολείο της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας του/της συζύγου ή σε σχολείο που απέχει από τη μονάδα μέχρι και 20 χλμ., δίνει τροπολογία του Πάνου Καμμένου που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, δικαίωμα απόσπασης στην περιοχή όπου υπηρετεί ο/η σύζυγός τους έχουν τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημόσιων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Ωστόσο, κατά την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης οι εκπαιδευτικοί μεταφέρονταν συχνά πολύ μακριά από τους/τις συζύγους τους, με αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, η οικονομική επιβάρυνση να είναι δυσβάστακτη. Για τον παραπάνω λόγο, σύμφωνα με την τροπολογία, κρίθηκε αναγκαία η θέσπιση μια εύλογης απόστασης των 20 χλμ. ανάμεσα στο σχολείο και τη στρατιωτική μονάδα των δύο συζύγων. Την ίδια ώρα, καθορίζεται στη νομοθετική ρύθμιση πως σε περίπτωση που ο/η σύζυγος υπηρετεί σε νησί, η απόσπαση του/της συζύγου εκπαιδευτικού γίνεται στο ίδιο νησί. Η ρύθμιση κατατέθηκε σε κύρωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και, εκτός απροόπτου, θα ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα