Ο Γαβρόγλου τα βλέπει όλα ρόδινα στα πανεπιστήμια

Αποτίμηση της κατάστασης στην Ανώτατη εκπαίδευση (με έντονο προεκλογικό «άρωμα») έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμουΡεπορτάζ
Αντώνης Τριανταφύλλου

Σε… θερινή αποτίμηση της κατάστασης στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με έντονο προεκλογικό «άρωμα» προχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου. Εναν χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου του για τα πανεπιστήμια, που ακύρωσε αρκετές καινοτομίες του νόμου Διαμαντοπούλου και επανέφερε αναχρονιστικές ρυθμίσεις, όπως αυτή για το άσυλο, ο υπ. Παιδείας διαπιστώνει μόνο θετικά στοιχεία στην πολιτική του για την Ανώτατη Εκπαίδευση. 

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρατείνει την αγωνία μαθητών και γονιών για την οριστικοποίηση των αλλαγών στο φιλόδοξο, αλλά μάλλον πολιτικά και εσωκομματικά «επικίνδυνο» σχέδιο για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα γίνουν ως την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα ρευστότητα και αμφιταλάντευση. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα ιδρύματα μετά την εφαρμογή του νόμου του και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στερείται ρεαλιστικών προτάσεων και σοβαρού αντιλόγου στην πολιτική της κυβέρνησης.

Μπορεί η διοικητική και η οικονομική κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση να εξομαλύνονται, ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν φαίνεται αρκετά γενναία ώστε να δώσει ρεαλιστική λύση στο κρίσιμο ζήτημα της ανομίας στους χώρους των ιδρυμάτων, που οφείλεται και στη ρύθμιση περί ασύλου.

Για τα μεταπτυχιακά ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται αύξηση των δωρεάν προγραμμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στις μετεγγραφές φοιτητών ξεκαθαρίζοντας ότι την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα υπάρξουν αλλαγές και σημείωσε ότι θα ισχύσει και η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα