Αριστοτέλειο: «Γκαζώνει» για τη νέα φόρμουλα ART18

Eνα νέο και πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο ετοιμάζει η Aristotle Racing Team του ΑΠΘ. Η γνωστή ομάδα, που βρίσκεται στη 12η κατασκευαστική της χρονιά, ολοκληρώνει αυτόν τον καιρό τις δοκιμές του νέου αγωνιστικού τύπου formula οχήματος, το οποίο έχει την ονομασία ART18 και έχει εξελιχθεί από τους 18 προπτυχιακούς φοιτητές που αποτελούν τη νέα γενιά των αγωνιζομένων.

«Φέτος η χρονιά ήταν κατασκευαστική, καθώς ο στόχος της ομάδας ήταν να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο, έτσι ώστε να πάρουμε μέρος στους διαγωνισμούς Formula Student» εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας Χριστίνα Πολίτη. Σύμφωνα με την κυρία Πολίτη, ήδη η νέα ομάδα έχει πετύχει έναν μεγάλο στόχο της, να συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς αγώνες στην Ευρώπη, όπου διεξάγονται οι καλύτεροι διαγωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η ομάδα αυτή τη στιγμή δουλεύει πυρετωδώς για να ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου μονοθεσίου της ομάδας, του ART18» τόνισε η κυρία Πολίτη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη σε ειδική πίστα στη Θεσσαλονίκη για μακρό διάστημα. «Είμαστε έτοιμοι για την αναχώρησή μας για τον πρώτο διαγωνισμό, που ξεκινά την Τετάρτη 11 Ιουλίου» ανέφερε η κυρία Πολίτη, τονίζοντας πως ο αγώνας στο Riccardo Paletti Circuit είναι και η πρώτη δοκιμασία μετά τη σκληρή δουλειά δύο ετών των Ελλήνων φοιτητών.
Ο διαγωνισμός Formula Student είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που ξεχωρίζει και για το υψηλό νούμερο (600 κορυφαία ΑΕΙ) των πανεπιστημίων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα