Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από μητέρες για τους δύο ομήρους στρατιωτικούς μας

Ανήμερα της ορκωμοσίας του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ελληνίδες μάνες από τη Θεσσαλονίκη βγήκαν στους δρόμους και σιωπηρά έξω από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρήθηκαν για την τετράμηνη παράνομη φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών.Κρατώντας στα χέρια τους μια φωτογραφία των δύο Ελλήνων αξιωματικών, του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, και με δάκρυα στα μάτια για περίπου τρεις ολόκληρες ώρες χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το προξενείο, ενημερώνοντας περαστικούς και τουρίστες για την αδικία σε βάρος αυτών των παιδιών.

Οι «Ελληνίδες μάνες», όπως αποκαλείται και το διαδικτυακό blog που δημιούργησαν για να ενημερώσουν για τις επόμενες δράσεις τους, ζητούν άμεση απελευθέρωση του Αγγελου και του Δημήτρη από τις τουρκικές φυλακές. Η Δέσποινα Π., η Ζωή Π., η Φωτεινή Μ., η Σοφία Β., η Ευμορφία Ερ., η Λίτσα Τσ., η Πόπη Αλ. και η Σταυρούλα Κ. είναι οκτώ γυναίκες που δεν γνωρίζουν τους Ελληνες αξιωματικούς, αλλά τους θεωρούν «παιδιά» τους. «Πραγματοποιήσαμε τη συγκέντρωση για να στηρίξουμε τους γονείς αυτών των παιδιών και είμαστε διατεθειμένες να το ξανακάνουμε» λέει στη «δημοκρατία» η Δέσποινα Παπαδήμα. «Είναι υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε το θέμα να ξεχαστεί. Καλούμε τον κόσμο να μη φοβάται και να κατέβει μαζί μας στον δρόμο τις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας απελευθέρωση των παιδιών μας».

Η επικοινωνία

«Η πρώτη διαμαρτυρία ήταν η αρχή, θα ακολουθήσουν κι άλλες» σχολιάζει. Οπως εξηγεί η κυρία Παπαδήμα, της διαμαρτυρίας προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της με τους γονείς του ενός εκ των δύο αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι οι οκτώ «Ελληνίδες μάνες» ζήτησαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αρνήθηκε να τις δει και να ακούσει το ένα και μοναδικό αίτημά τους. «Δεν αφήσαμε ούτε κάποια από τις φωτογραφίες που κρατούσαμε για να μην πεταχτεί σε κάποιον κάδο» καταλήγει η κυρία Παπαδήμα.

Β. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα