Εν όψει εθνικού ακρωτηριασμού

Ο Γιοχάνες Χαν είναι επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. Σε ομιλία του σχολίασε την υπογραφή της Ελλάδας στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων και αναφέρθηκε στην προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας – Τιράνων, για την οποία βιάζεται… πολύ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς.

Τα λόγια του κ. Χαν μόνο ανησυχία προκαλούν: «Αν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες». Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσπάθησε να συμμαζέψει τον θόρυβο με «καθησυχαστική», επανορθωτική δήλωση, αλλά το θέμα παραμένει: Τι γνωρίζουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. που αγνοούν οι Ελληνες; Σε ποιο σημείο ενδοτισμού έχει φτάσει η κυβέρνηση; Ποιοι απεργάζονται τις αλλαγές των συνόρων στη χερσόνησο του Αίμου;

Αισιόδοξο σενάριο που να προκύπτει από τη δήλωση-βόμβα του Γιοχάνες Χαν δεν υπάρχει. Τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δείχνουν ότι στα εθνικά δεν μπορούμε να αναμένουμε κέρδη, παρά μόνο -στην καλύτερη περίπτωση- μεγάλες ζημίες και -στη χειρότερη- εθνικές καταστροφές.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς, που προωθεί σχέδια και ατζέντες που αγνοεί η πλειοψηφία και τα μαθαίνει μόνο όταν είναι πολύ αργά, σχεδιάζει «λύσεις» και στα ζητήματα που υφίστανται με την Αλβανία. Ετι δε, σε αυτά τα θέματα, όπως είπε ο κ. Χαν, περιλαμβάνεται και αλλαγή συνόρων!

Ηδη οι αξιοκατάκριτοι χειρισμοί της κυβέρνησης, με τους οποίους χάρισε όνομα και εθνικότητα «μακεδονική» στους Σκοπιανούς, έχουν προκαλέσει μια τεράστια, άνευ προηγουμένου βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Ας σταματήσουν το ολέθριο έργο τους εδώ κι ας μη βιάζονται να «λύσουν» εθνικά ζητήματα, διαπραγματευόμενοι ακόμα και εδάφη με τους ξένους.

Αν συνεχιστεί αυτή η βιασύνη τους να «κλείσουν» τα εθνικά μας θέματα, ενταφιάζοντας τα δίκαια της Ελλάδος, τότε οι επόμενες αβαρίες θα είναι το Αιγαίο και η Θράκη.

Δυστυχώς, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το φινάλε της οικονομικής κρίσης θα περιλαμβάνει και τον εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα