Μοσκοβισί: Παράθυρο για μη μείωση συντάξεων

Η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης έγινε ύστερα από ενημέρωση της Κομισιόν, όπως επιβεβαίωσε χθες ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί……ο οποίος ωστόσο έδειξε ότι η αναστολή εφαρμογής του μέτρου θα διαρκέσει μόνο έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Εξάλλου, με χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος» ο κ. Μοσκοβισί άφησε ξανά ανοιχτό παράθυρο για να μη μειωθούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, λέγοντας ότι «θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα».

Συνέντευξη

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση του μεταμνημονιακού πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας, ο κ. Μοσκοβισί ρωτήθηκε για το «πάγωμα» της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά και απάντησε ότι η Κομισιόν ενημερώθηκε σχετικά, προσθέτοντας: «Η επέκταση κατά έξι μήνες είναι αναγνώριση συγκεκριμένων δυσκολιών που υπάρχουν. Είναι απόφαση που έχει περιορισμένη επίπτωση στον προϋπολογισμό, κάτω από 30.000.000 ευρώ, και δεν αλλάζει κάτι στη στόχευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ».

Νωρίτερα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν όχι απλώς ήταν ενήμερη για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, «αλλά ο κ. Γιούνκερ συμφωνούσε με την πρόταση του πρωθυπουργού. Ηταν κοινή απόφαση ελληνικής κυβέρνησης – Κομισιόν». Οσον αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «αναλόγως με τη δημοσιονομική πορεία και στη βάση των στοιχείων, στο τέλος του έτους θα μπορέσουμε να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, πάντα σε συνεννόηση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα