Ooh la la!

Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία! Οι «τρικολόρ» κέρδισαν με 4-2 τους Κροάτες και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο«Allez les Bleus! Οι Γάλλοι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές! Είκοσι χρόνια μετά τον άθλο του ’98, οι «τρικολόρ» στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, διαλύοντας στον τελικό του Μουντιάλ την Κροατία με 4-2 στο στάδιο Λουζνισκί της Μόσχας, σε έναν από τους θεαματικότερους τελικούς των τελευταίων ετών. 

Ετσι, ο Ντιντιέ Ντεσάν κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο ως παίκτης (1998) και προπονητής, ενώ ο Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται και η αλήθεια είναι πως η τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν φαντασμαγορική, με την αρένα να ξεσηκώνει το παραδοσιακό ρωσικό τραγούδι «Καλίνκα», στο οποίο συμμετείχε και ο Ροναλντίνιο ως τυμπανοκρούστης. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος των διοργανωτών Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Κιτάροβιτς και ο ισχυρός άνδρας της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Καταιγίδα

Η Γαλλία ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο 20′, με τον Μάντζουκιτς να πετυχαίνει το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των τελικών του Μουντιάλ. Η απάντηση της Κροατίας όμως ήρθε μόλις στο 28′ με σουτ-ρουκέτα του Πέρισιτς, αλλά στο 38′ ο Γκριεζμάν έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «τρικολόρ» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο β’ ημίχρονο οι «πετεινοί» πάτησαν γκάζι και κλείδωσαν τη νίκη με τα «άπιαστα» σουτ των Πογκμπά (59′) και Εμπαπέ (65′). Το μόνο που κατάφεραν οι «μπλέιζερς» ήταν να μειώσει ο Μάντζουκιτς 4-2 (69′) έπειτα από παιδαριώδες λάθος του Λιορίς.

Στην απονομή του τροπαίου, το οποίο σήκωσε ο Λιορίς, άνοιξαν οι ουρανοί και άπαντες έκαναν λόγο για συμβολισμό που αποτυπώνει τα δάκρυα χαράς των νικητών και θλίψης των ηττημένων. Η αλήθεια είναι πως το κοντράστ των συναισθημάτων ήταν απερίγραπτο μετά το ματς, με τους Γάλλους να σηκώνουν στα χέρια τους τον Ντιντιέ Ντεσάν και τους Κροάτες με δακρυσμένα μάτια να κοιτάζουν καθηλωμένοι στο έδαφος τους πανηγυρισμούς των νικητών. Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε η κίνηση του Ντεσάν να συγχαρεί έναν έναν ξεχωριστά τους ηττημένους για την εξαιρετική παρουσία τους.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας, Καντέ (54′ Ενζονζί), Πογκμπά, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί (73′ Τολισό), Ζιρού (81′ Φεκίρ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82′ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα