«Σφάζονται» στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας θέλει να παραμείνει στο Δ.Σ.! Αμεση και σκληρή ήταν η απάντηση από την πλευρά ΚαλλιτσάντσηΤην πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έως τον Ιούνιο του 2019, αλλά να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος, ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Μπόμπολας σε χθεσινή συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «με όλα αυτά που συνέβησαν, η σωστή κίνηση από πλευράς μου είναι η παραχώρηση της διοίκησης σε έναν επαγγελματία διευθύνοντα σύμβουλο, που θα προσληφθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο». Προσθέτει, ωστόσο, ότι «θα ήθελα να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο. Ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο, υποστηρίζοντας νέα στελέχη για την εφαρμογή του σχεδίου που έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Με σκληρή δήλωση απάντησε η πλευρά Καλλιτσάντση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Στην κόντρα

Η πλευρά των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, μέσω της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, ζητούν την αντικατάσταση τόσο του κ. Μπόμπολα όσο και του αντιπροέδρου της Eλλάκτωρ Δημ. Κούτρα, καθώς και των άλλων μελών του Δ.Σ. με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο. Υποστηρίζουν ότι η σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζεται από οικογενειοκρατία και παραβιάζει τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Οι συνεταίροι τους (οι κ. Μπόμπολας και Κούτρας) παρουσίασαν στη συνέχεια ένα αντίστοιχο σχέδιο διοικητικών αλλαγών, με νέα υποψήφια πρόσωπα για το Δ.Σ.

Η διαμάχη για τις διοικητικές αλλαγές και τη μελλοντική στρατηγική της EΛΛΑΚΤΩΡ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ζημιές και τον υψηλό δανεισμό, αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς την επόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου πραγματοποιείται η εξ αναβολής ετήσια τακτική γενική συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν οι προτάσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για τις διοικητικές αλλαγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα