Στα δικαστήρια η ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων

Σε προσφυγές στα αστικά, στα διοικητικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του νόμου πώλησης των λιγνιτικών μονάδων προχωρούν από κοινού η ΓΕΝΟΠ και οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μεγαλόπολης, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Οι δικαστικές ενέργειες ανακοινώθηκαν χθες, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και του προέδρου των ενεργειακών δήμων της Μακεδονίας Σάββα Ζαμανίδη.

Εκτός από τις νομικές ενέργειες, οι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας συνεχίζουν και τις κινητοποιήσεις. Ετσι, δεν επιτρέπουν την είσοδο των υποψήφιων επενδυτών στον λιγνιτικό σταθμό της Μελίτης, στο πλαίσιο του due diligence, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχωρούν και στη Μεγαλόπολη από την προσεχή Τρίτη.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ άσκησε σκληρή κριτική και στο θέμα του επιχειρησιακού πενταετούς σχεδίου της McKinsey για τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, το επιχειρησιακό σχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και παράλληλα συστήνει την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας προς τους καταναλωτές, την ώρα που η επιχείρηση έχει ανάγκη από έσοδα. Οπως θεωρεί, πρόκειται για ελλείψεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαρροή πελατών της εταιρίας προς τους ανταγωνιστές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα