Σε τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία του Ιονίου!

Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για δραματικές ελλείψεις προσωπικού, την ώρα που αυξάνονται τα περιστατικά λόγω τουριστικής περιόδουΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Αλλο ένα καλοκαίρι που τα νοσοκομεία στις τουριστικές περιοχές της χώρας «στενάζουν» από την έλλειψη προσωπικού και τη δραματική αύξηση των περιστατικών, λόγω της τουριστικής περιόδου που κορυφώνεται. Ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί εδώ και δεκαετίες είναι τα νοσοκομεία στα νησιά του Ιονίου και γενικότερα της δυτικής Ελλάδας, όπως της Πρέβεζας και της Πάργας, που, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είναι υπό διάλυση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδία, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης παθολόγων, ενώ ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Στην Κέρκυρα επιχειρούν δύο ασθενοφόρα αντί για πέντε στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν ακόμα και οι ιδιώτες. Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Πρεβέζης έκλεισε η Παθολογική Κλινική, καθώς έμεινε μόνο με έναν γιατρό παθολόγο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Λουκέτο»

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) λειτουργούν με δύο αγροτικούς γιατρούς και εφημερεύουν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Αυτό έχει ως συνέπεια, φυσικά, να βάζουν «λουκέτο» τα Κέντρα Υγείας.

Το Νοσοκομείο Λευκάδας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι (ο ένας με απόσπαση), ένας παιδίατρος, ΩΡΛ δεν υπάρχει, ένας επικουρικός ουρολόγος, ένας οφθαλμίατρος ένας γυναικολόγος, ένας νευρολόγος και ένας επικουρικός χειρουργός, γι’ αυτό ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου απέλυσε την επικουρική παιδίατρο, «αν και βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια».

Επιπροσθέτως, το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα στις 15.00 και πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό γιατρό. Τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου για 15 ημέρες τον μήνα κλείνουν στις 15.00, ενώ το Κέντρο Υγείας Παξών κλείνει στις 22.00 κάθε μέρα. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τουριστικές περιοχές, όπου αυτή την εποχή ο πληθυσμός τους έχει τριπλασιαστεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα