Ο Δήμος Δέλτα συγκεντρώνει φάρμακα για άπορους ασθενείς

Η συλλογή του υλικού αρχίζει την Τετάρτη! Σε προτεραιότητα τα σκευάσματα για τους διαβητικούς αλλά και για τους καρδιοπαθείςΑπό την
Ντόνια Κανιτσάκη

Περισσότεροι από 100 συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, παίρνουν κάθε μήνα δωρεάν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα. Μάλιστα, ο δήμος ξεκινά από μεθαύριο, Τετάρτη 1η Αυγούστου -έως και την Τρίτη 7 του μηνός- μια νέα μεγάλη καμπάνια για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα έχει δώσει διέξοδο σε εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή για τα φάρμακά τους. Με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου, κατοίκων και δημοτών του δήμου, φαρμακοποιών αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνονται όλα τα φάρμακα που χρειάζονται οι άποροι ασθενείς.

Φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη αλλά και για τους καρδιοπαθείς είναι αυτά τα οποία ζητούνται περισσότερο, μαζί με σκευάσματα για την υπέρταση και για την οστεοπόρωση, και γενικότερα για όλες τις χρόνιες παθήσεις. Ζήτηση υπάρχει όμως και για παυσίπονα, αντιπυρετικά και αντιβιώσεις, ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Ο Δήμος Δέλτα αφιερώνει την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα στη συγκέντρωση φαρμάκων, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια φαρμακευτικού υλικού για τους δημότες που έχουν ανάγκη. Το κάλεσμα απευθύνεται στις εκκλησίες, στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Μάλιστα, γίνονται αποδεκτά και ανοιχτά κουτιά φαρμάκων, ακόμα και με δύο χάπια, κάτι το οποίο δεν ισχύει για αλοιφές και σιρόπια, που πρέπει να παραδίδονται σφραγισμένα.

«Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα, που εφοδιάζεται με τα απαραίτητα φάρμακα χάρη στην κινητοποίηση των πολιτών, είναι η καλύτερη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στα χρόνια της οικονομικής κρίσης μέσα από τέτοιες δομές» σημειώνει ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα